Termékek Menü

Boldog születésnapot Intim Center - Kovi videóköszöntője

Kovi, Kovács István pornócézár Az Igazi Kovi nevű Youtube videóblogjában megemlékezett a 30 éves Intim Center szexshopról. Korábbi cikkünkben írtuk hogy szexboltunk három évtizede nyitottunk, az Astoriától 50 méterre a Deák tér felé. A Károly krt. 14. számú ház félemeletén vagyunk, úgy jöhet be az épületbe, mint egy lakó, senki nem gondolja, hogy szexshopba jön. Videó az Intim Center szexshopról és Kovi életéről

- Ebben a videóban Magyarország első szexshopjáról beszélek. Nem tudok érzelemmentes lenni, mert rengeteg nagyszerű élményem kötődik hozzá. Nosztalgikus hangulatban voltam, hisz 30 éve működik töretlen sikerrel az Intim Center... - mondta Kovi.

A szexshopok ikonja már három évtizede nyitva! Megnézni már szinte kötelező, hisz már szinte történelem. A Wikipédia is több helyen említi. 2019. okt. 11. - Ilyen szakmai múlttal, egyetlen szexipari vállalkozás sem dicsekedhet.

Mi a Pánik című film, szexshopos jelenetével emlékezünk:
A szexshopos jelenet honnan jött? Bánsági Ildikó saját sztorija, csak a filmben rázták gatyába. De az a mondat, hogy "Jó napot kívánok, egy férfi nemi szervet szeretnék!" az tényleg elhangzott. Ezt dagasztódott föl és hozzáragasztottak egy másik legendát, miszerint használt szexuális cikkeket is árulnak. Itthon még nincs ilyen, de Amszterdamban már van. Ahol több mint negyvenéves a szexipar, ott már előkerülnek a lejárt szavatosságú műfaszok és gazdát cserélnek.
- Tehát Bánsági Ildikó bement egy szexshopba és kért egy műfaszt?
- Egyszer. De nem magának kellett. Legalábbis ezt állítja. 
- Persze, ajándékba. Jópofa premierajándékot akart venni valakinek.

Te kire gerjedtél a 80-as évek szexszimbólumai közül?

A nyolcvanas évek koronázatlan szexistennője a tényleg isteni formákkal és szexuális kisugárzással megáldott, most 61 éves Bo Derek volt. Egy hardcore feminista azt mondaná, hogy a férje, a nála 31 évvel idősebb John Derek filmrendező prostituálta és kurvát csinált belőle, mi azonban maradjunk csak a szexszimbólum megnevezésnél. A ’79-es Bombanőben még csak gusztusos biodíszlet, de aztán jött John, és a főszerepek sora (Fantasies, Tarzan, The Ape Man, Bolero). Ahogy beköszöntött a ’90-es évek, úgy múlt el a varázs is, és bár Bo továbbra is szép és vonzó maradt, már nem ő volt az első számú fantáziatárgya a férfiaknak.

Beatrice Dalle
A különös szépségű francia színésznő mindössze egyetlen filmnek (ami ráadásul az első filmszerepe volt) köszönhette szexszimbólummá válását, ráadásul nem is blockbusterről beszélünk, hanem egy tragikus szerelmi történetet elmesélő művészfilmről, az 1986-os Betty Blue-ról, amit amolyan fülledt és őrült szenvedélyű kultuszfilmként őrzött meg az emlékezet. A film egy hatalmas, kiadós és kendőzetlen dugással kezdődik, csoda, hogy mindenki azonnal szerelmes lett a színésznőbe? Az pedig külön vicces, hogy a Betty Blue még az intimborotválkozás előtti korszakban született, vagyis van bőven szőr a filmben látható muffokon és szerszámokon. De ezzel együtt is nagyon szerettük a dekadens, sötét angyalt, Beatrice Dalle-t.

Sabrina
Először megmutatjuk a pillanatot és a mozdulatot, ami egycsapásra szexszimbólumot csinált az olasz popénekesnőből. Sabrina Salerno jövőre tölti be az 50-et, de még mindig rendkívül vonzó teremtés. Csak most már egy érett asszony, a ’80-as években pedig egy buja tekintetű, dús formákkal megáldott szexi fiatal lány volt, előtte állt az élet és a felfedeznivalók. Nem volt fiú és férfi, aki ne lett volna ebben társa. Mindössze egyetlen slágerrel (Boys), pontosabban annak klipjével intézte el, hogy soha senki ne felejtse el őt és bájait. A trükk pedig az lehetett, hogy mielőtt bezavarták Sabrinát a medencébe, 1-2 számmal kisebb fürdőruhába passzírozták bele. Később modell lett, majd tévés műsorvezető, de az énekesi karrierjét sem hagyta abba, Olaszországban még mindig nagyon népszerű.

Samantha Fox
Sabrina szőke megfelelője volt Samantha Fox, a dús keblű angol énekesnő, annak ellenére, hogy ő korántsem volt olyan kihívó a klipjeiben, mint Sabrina abban az egyben. A sikamlósság, a szexiskedés nála megmaradt a szövegeknek. Később azzal lombozta le a rajongóit, hogy bevallotta, sosem vonzódott a férfiakhoz, csak és kizárólag a nők érdekelték. Egy világ dőlt össze bennünk.
Bár a ’80-as években nem került rá sor, azért remek produceri húzás lett volna összehozni a két bombázót. Ez csupán később jutott eszébe valakinek, a retro-őrület lázában, hogy Sabrinát és Samantha Foxot egy színpadra állítsa, ők pedig közös erővel elő is adták a ’80-as évek egyik alter-slágerét, a Call Me-t a Blondie-tól, amiben pedig ugyancsak egy szexszimbólum énekelt, Debbie Harry.

Brigitte Nielsen
Hosszú, formás combok, irdatlan nagy mellek és a szadomazókat lázba hozó, jéghideg tekintet, ezt tudta a dán-olasz származású modell és színésznő (aki az énekléssel is megpróbálkozott). Helmut Newton és Greg Gorman fotósok fedezték fel, szerepelt a Playboyban, majd innen egyenes út vezetett a filmvászonra. 1985-ben eljátszotta a Vörös Sonja címszerepét oldalán Conannal, a barbárral, akit Arnold Schwarzenegger alakított. Össze is szűrték a levet, de Nielsen végül az osztrák kolosszus vetélytársát, az olasz csődört, Sly Stallonne-t választotta. Pár film után szakítottak, Nielsen pedig egyre bénább és gyakran erotikus témájú b-filmekben tűnt fel, mint Vonzó Test, de ez történik, ha valaki csapnivaló színész. Később mellplasztikájának története köré kerekítettek egy valóságshowt Németországban, hisz biztos kellett a pénz.
 
Kim Basinger
Az ma a Szürke 50 árnyalata, mint ami a 9 és fél hét volt a ’80-as években. Az évtized első számú erotikus filmje. Kim Basinger ennek alakította női főszereplőjét, Elizabeth-et, az ártatlan, majd a férfi főhős, Mickey Rourke által alaposan megrontott és megpocsékolt lányt. A szőke színésznő szerencséjére többet tudott mindig is, mint erotikusan kisugározni, ezért jobb rendezők és filmek is megtalálták őt, már a pályája elején is. Azon kevesek közé tartozik, aki még 60 felett is nagyon vonzó nő tudott maradni.
 
Kim Wilde
A tupírozott hajú diszkó-punk díva a ’80-as évek brit popzenéjének első számú előadója volt számtalan slágerrel, karakteres hanggal, szép kis pofival és csinos testtel. Ahogy lecsengett az évtized, úgy veszítette el a fényét ő is, bár hazájában a mai napig nagy tisztelet övezi. Volt benne egy kis vadóc, valami kis dacosság, és ez rendkívül vonzóvá tette, és nagyon elhagyatottan, szomorúan is tudott nézni, ami pedig arra sarkallt egy rendes férfit már akkor is, hogy őszinte vigasztalóként lépjen fel.
 
Madonna
Talán ő az, akit a legkevésbé kell bemutatni az olvasónak. Bár Madonna se nem szép, se nem igazán csinos, mégis több évtizedre rúg a szexszimbólum státusza. Az volt a ’80-as években, a ’90-es években, meg a 2000-es években is, és a 2010-es években is szeretne még az lenni, de manapság már inkább a szexszimbólumság rossz paródiája. Ami azért is fájó, mert ami annak idején még természetesen áradt belőle, az most úgy áll rajta, mint egy nagyon bénán elszabott kosztüm. De inkább emlékezzünk csak a szépre és a jóra.

Sophie Marceau
A különleges szépségű francia színésznő a Házibuli című tinifilmek (1980 és 1982) főszereplőjeként vált ismertté. Ártatlan volt, romlatlan és végtelenül cuki meg romantikus. Úgyhogy egy világ omlott össze mindazokban, akik azt gondolták, örökre ilyen is marad. Csakhogy aztán jött a lengyel származású művészfilmes, Andrzej Zulawski, akinek nemcsak a nője lett, de filmjei állandó főszereplője is. Ezekben pedig megállás nélkül meztelenkedett és szexelt, de szigorúan a művészet nevében. Viszont ezzel vált a színésznő a tinifiúk romantikus álomnőjéből az érett férfiak mocskos vágyálmává.

Cindy Crawford
A szupermodellek kora a ’80-as évek közepén kezdődött el, és a ’90-es években teljesedett ki. Ennek a több mint szexi csapatnak volt első számú képviselője Cindy Crawford, aki már a 80-as években hatalmas szexszimbólumnak számított, sőt a szupermodellek közül ő volt az első. Ebben benne volt kivételes szépsége, lefegyverző mosolya, Isten áldotta formája és a szája fölötti anyajegy is. Később megpróbálkozott a színészettel és az énekléssel is, de végül maradt annál amihez a legjobban értett: a szépségnél és az alakformálásnál. Jó döntést hozott, amit nem más igazol vissza, kint az, hogy még ma is rendkívül vonzó nő. Ja, és van egy lánya, aki anyuhoz hasonlóan szemrevaló teremtés.
 
A nyolcvanas évtized és vele a „szupermodell éra”, melynek legnagyobb sztárja Cindy Crawford volt.
 
Az emberi szexualitás kultúrtörténetében a nyolcvanas évek némileg sötét fejezetet hozott: ekkor ütötte fel ugyanis a fejét, és terjedt el villámsebesen az AIDS, amely egy csapásra véget vetett a hatvanas években induló, majd a hetvenes évtizedben kiteljesedő szabad szerelem időszakának. Hogy ennek köszönhető-e, azt nem tudhatjuk biztosan, de “a nyolcvanas évek végére a szépségideálok és szexszimbólumok olyan „szupernők” lettek, akik a tökéletességet sugározták magukról, a magazinok címlapjainak, a tévéreklámok-videoklipek képsorainak és a kifutók fényáradatának elérhetetlenségében tündökölve. Beköszöntött a szupermodell éra, melynek főszereplői megváltoztatták a divatvilág mellett a női szépségről alkotott közfelfogást is. Az említett főszereplők pedig leginkább Linda Evangelista, Christy Turlington, Naomi Campbell, Claudia Schiffer és mindenki másnál magasabbra jutva Cindy Crawford voltak.
 
Az új szépségidál megtestesítői a kifutókon szerepeltek (vagy onnan jutottak a film világába, mint mondjuk a szintén idesorolható Kim Basinger vagy Demi Moore), így nem csoda, hogy a legtöbben kimondottan magasra nőttek. Nemcsak emiatt, hanem az atletikusan kidolgozott testük miatt is sok vonatkozásban sportolókra hasonlítottak: a hosszú karjaik és még hosszabb, izmos combjaik akár egy olimpián is felbukkanhattak volna. Emellett persze karcsúak is voltak, de nem annyira soványak, mint mondjuk Twiggy a hatvanas, vagy Kate Moss a kilencvenes években: ez a karcsúság kimondottan nőies vonalakkal és kerek mellekkel párosult. És legfőképp karakteres, összetéveszthetetlen arccal, ami akár egy szépséghibát is divatossá tudott tenni.
 
Források: Az Igazi Kovi, Nuus, Life, Szexpláza

Keresés