Az INTIM CENTER szexshop ❤️ weboldalt csak 18 éven felüliek látogathatják! A használatával kijelenti, hogy elmúlt 18 éves, és az Elfogadom gombbal jóváhagyja a cookie-k használatát az érvényes irányelvek értelmében. 
Termékek Menü

Erekciós problémák esetén, mit tegyek? Merevedési zavarokra tanácsok!

Erekciós problémák esetén, mit tegyek? Merevedési zavarokra tanácsok!

A merevedési zavart elégtelen erekciónak nevezik. A férfi merevedésképtelen állapotát más néven impotenciának nevezik. Nem szükséges, hogy kedvezőtlen körülményeket vállaljon, és véget vessen intim életét, az esetek nagy többségében vissza lehet szerezni a férfi erőt! Az Intim Center potencianövelő termékei és potencia blog bejegyzései segítenek ebben.

Történelmileg a férfi szexuális aktivitást nemcsak a szaporodás kulcsának tekintették, hanem az egész család jólétét befolyásoló tényezőnek is. Az ősök úgy vélték, hogy ha a családfőnek problémái vannak a potenciával, ez hátrányosan befolyásolná a háztartásban lévő szál fenntartásának képességét, és még olyan kiszámíthatatlan jelenségeket is, mint a földbirtokok hozama vagy az állatállomány termékenysége.

Mi az impotencia?

A merevedési zavar alatt azt értjük, hogy az ember nem képes elérni és (vagy) fenntartani az erekciót, amely lehetővé tenné a teljes nemi közösülést. A diagnózis akkor történik, ha a kóros állapot 3-4 hónapig kíséri a beteget.

Általánosan elfogadott, hogy a potenciával kapcsolatos problémák az öregedő férfiak sokasága, és a fiatalság ténye garantálja a kiváló minőségű erekciót. Valójában a merevedési zavar különböző korú embereknél fordul elő, beleértve a 40 éves kor elérése előtt is. A modern statisztikák szerint az ilyen rendellenességek mintegy 20% -át fiatal srácoknál figyelték meg. Fejlődésük előfeltételei számos ok lehetnek: a rossz életmódtól a stressz és az ökológia hatásáig. Erekciós problémák: mit tegyek?

Mit jelent a merevedési zavar?

Az impotencia szót elavultnak tekintik, és ritkán használják a modern orvosi forrásokban. Olyan esetekben alkalmazzák, amikor a nemi közösülés során az erekció kiváltására irányuló kísérletek több mint 75% -a sikertelen. Pontosabb és modernebb a "merevedési zavar" kifejezés, amely a fiatal és érett férfiak ágyában felmerülő különféle problémákat írja le.

A diagnózist tartós (legalább 3 hónapig megfigyelt) képtelenséggel végzik a nemi közösüléshez elegendő erekció elérésére és fenntartására. A fiatal srácok diszfunkciója a legtöbb esetben (legfeljebb 90%) kezelhető, bár néhány merevedési rendellenességet visszafordíthatatlannak tartanak.

A WHO statisztikái szerint a merevedési zavar egyre gyakoribb a szexuálisan aktív korban. 20-30 éves korban minden 10. ember panaszkodik a potenciával kapcsolatos problémákra, 30-35 éves korában - már minden 5., és 40 év után - szinte minden 2. alkalommal. És a szakértők csalódást okozó előrejelzést adnak, ami arra utal, hogy az összes csoport száma növekedni fog.

Az impotencia jelei fiatal férfiaknál: mit kell figyelmeztetni?
Az egyszeri erekciós problémák időről időre mindenkivel előfordulnak. Az ilyen "gyújtáskimaradások" előfeltétele számos tényező lehet: alváshiány, ideges légkör a munkahelyen, veszekedés rendszeres partnerrel vagy nemi közösülés szünet után. A fiatal férfiak epizodikus potenciazavarainak semmi köze a diszfunkcióhoz: általában átmenetiek és nyom nélkül haladnak a pszichológiai klíma javulásával. A rendszeresen megfigyelt súlyosabb tüneteket figyelmeztetni kell:

 • erekció hiánya reggel, erős izgalommal és maszturbációval;
 • vizelési nehézség, fájdalom a nyaki régióban;
 • szexuális jellegű fóbiák, idegesség az ellenkező nemmel való kommunikációban;
 • a libidó hirtelen csökkenése, az erekció eltűnése vagy a pénisz elégtelen keménysége intim kapcsolat során;
 • korai magömlés, orgazmus elérésének nehézsége, nemi közösülés befejezése.

Amikor ilyen jelek jelennek meg, jobb, ha nem halasztja el az andrológus vagy urológus látogatását. A korai stádiumban a merevedési zavar jól reagál a kezelésre. Sőt, ne becsülje alá a szexuális problémákat: a fiatal férfiak impotenciája nem hirtelen fordul elő, és nem korlátozódik csak a szexuális szférára. Nagyon gyakran a merevedési zavar a súlyos betegségek első megnyilvánulásává válik, és 3-4 év elteltével magas vérnyomást, stroke-ot, koszorúér-betegséget és szívrohamot diagnosztizálnak.

A merevedési zavar okai fiatal korban

Érett korú férfiaknál a potenciazavarok általában szisztémás betegségek következményei, vagy nagyszámú gyógyszert szednek. Fiatal srácoknál az ágyban felmerülő problémákat gyakrabban pszichológiai okok okozzák: stressz, nehéz családi kapcsolatok, önbizalomhiány, magas szorongás.

Ha az okok általános képéről beszélünk, akkor körülbelül 70% -ot rendelnek szerves tényezőkhöz, és körülbelül 30% -ot pszichogén diszfunkcióhoz. Kombinált rendellenességek is lehetségesek, amikor az erekció fenntartásának nehézségeit súlyosbítja a kedvezőtlen érzelmi környezet. A merevedési rendellenességek különböző típusai különböző terápiát igényelnek, ezért fontos megtudni, hogy a fiatal srácnak miért van problémája a potenciával, és csak akkor írja elő a kezelést.

Pszichogén diszfunkció: okok és terápia
Az impotencia (merevedési zavar), amely kiváltja az érzelmi tényezőt, általában szituációs jellegű. A fiatalok életében bármilyen traumatikus esemény kiváltható: egy közeli barát elvesztése, fájdalmas elválasztás, munkahelyi konfliktusok, pénzügyi összeomlás. Gyakran a kiváltó ok a tarthatatlanságtól való félelem. Miután kudarcot vallott az ágyban, az ember felakasztja a problémát, és előre felkészül a kudarcra. Kiderül, hogy ördögi kör. Az ideiglenes okok mellett a fiatal srácok pszichogén diszfunkciójának oka lehet:

 • depressziós és szorongásos rendellenességek, néhány mentális betegség, szexuális perverziók;
 • félelem a szexuális élettől, önbizalomhiány, vallási meggyőződés, túl szigorú nevelés;
 • krónikus fáradtság szindróma, negatív első tapasztalat, megértés és támogatás hiánya a párban.

A fiatal korban merevedési zavarhoz vezető érzelmi problémákat pszichológusnak kell megoldania orvos (andrológus, szexuálterapeuta, pszichoterapeuta) esetleges bevonásával. Az egyéni terápia folyamatában a beteg pszichológiai attitűdjeit kiigazítják, traumatikus tapasztalatokat dolgoznak ki, és párterápiát végeznek konfliktusok és elidegenedés esetén a családban. Ezenkívül gyógyszereket lehet felírni az érzelmi háttér, a fizioterápia javítására.

Szerves diszfunkció: okok és kezelés
A potenciával kapcsolatos problémákhoz vezető egyik fő tényező az érrendszeri rendellenességek. Az ateroszklerózist, amely az intim szervek vérellátásának rendellenességeit idézi elő, gyakrabban figyelik meg érett korú férfiaknál. A kismedencei torlódás, az artériák szűkülése és a vénák meghibásodása azonban jóval a fenyegető diagnózis felállítása előtt előfordulhat. Veszélyben vannak az emberek:

 • túlsúlyban, kardiológiai betegségekben, cukorbetegségben szenved;
 • a dohányzással, alkohollal, zsíros vagy szénhidrátban gazdag ételekkel való visszaélés;
 • ülő életmód vezetése, nem figyelve az alvási szokásokat, gyakori stressznek kitéve.

A szerves diszfunkció kialakulásában kulcsszerepet játszik a vaszkuláris endotélium megzavarása, ami lassú erekciós válaszhoz vezet. Ezért a tüneti terápia célja a pénisz normális vérellátásának helyreállítása és a szexuális ingerekre adott válasz fokozása. Ebben az esetben a leghatékonyabbak a PDE-5 inhibitorok csoportjából származó gyógyszerek, különösen a tadalafil (SilaMEN).

Súlyos vérerproblémák esetén a páciens működését ki lehet mutatni azok bővítésére. Ezenkívül gyógyszereket írnak fel a koleszterinszint csökkentésére, szívbetegségek kezelésére, étrendre és fizioterápiás gyakorlatokra van szükség. Az erekció fenntartásának rövid távú hatását gyógynövények, fizioterápia, masszázs, vákuumkészülékek, szűkítő gyűrűk, tesztoszteron készítmények adhatják.

A férfiak merevedési zavarának egyéb okai
A potenciális rendellenességekhez vezető szerves előfeltételek komplexében jelentős részét neurogén foglalja el. Leggyakrabban ezek az agy vagy a gerincvelő sérülései, neurodegeneratív rendellenességek, a központi idegrendszer és a gerinc rosszindulatú daganatai. Az ilyen jogsértések megakadályozzák a pénisz simaizmainak relaxációját, ami a teljes erekcióhoz szükséges.

A fiatal férfiaknál az impotencia jelei is kialakulhatnak a reproduktív szervekben közvetlenül ható okok miatt. Ez a csoport magában foglalja a medence gyulladásos folyamatait, a szexuális úton terjedő betegségeket (különösen a szifilisz, gonorrhoea), a sebészeti beavatkozások következményeit, a pénisz rendellenességeit.

A merevedési zavar kevésbé gyakori oka a pajzsmirigy, a hipotalamusz vagy az agyalapi mirigy daganatai, a veleszületett vagy szerzett hipogonadizmus és más betegségek által okozott hormonális egyensúlyhiány. Az ilyen rendellenességeket orvosilag és sebészeti úton kezelik. A tesztoszteron, a prolaktin, a gonadotropin, a pajzsmirigyhormonok szintjének mérését a fiatalok számára a vizsgálat első szakaszában végzik.

Az erekciós problémák előfeltétele lehet bizonyos gyógyszerkategóriák szedése. A hatékonyságot hátrányosan befolyásoló gyógyszerek listája meglehetősen nagy. Először is ezek vérnyomáscsökkentő, nyugtató és pszichotróp gyógyszerek. Ezért fontos, hogy elkerülje az ellenőrizetlen gyógyszereket, és megvitassa orvosával a lehetséges mellékhatásokat.

Mennyi ideig kezelik a merevedési zavarokat fiataloknál?
A potencia helyreállítását célzó terápia időtartama és hatékonysága attól függ, hogy mi vezetett annak megsértéséhez. Bizonyos helyzetekben elegendő csak az erekciós funkciót elnyomó gyógyszer törlése. Más esetekben hosszú látogatásra van szükség egy szexuálterapeutához vagy pszichoterapeutához. De a szexuális diszfunkció bármilyen kezelését életmód-korrekciónak kell kísérnie:
- a dohányzásról, a kábítószerekről és az alkoholról való leszokás;
- étrend, alvási szokások, súlyszabályozás;
- a napi fizikai aktivitás növekedése;
- dolgozzon a kedvező érzelmi háttér fenntartása érdekében.

Szerves természetű impotencia esetén sok időbe telhet a nemi szervek normális működésének helyreállítása. Az ágyba vetett bizalom növelése érdekében a kezelés ideje alatt fenntartó terápiát írnak elő PDE-5 inhibitorok formájában. A természetes potencianövelőket, vagy a tadalafil készítményeket kis adagban kell bevenni, ami lehetővé teszi azok folyamatos alkalmazását.

Minden típusú diszfunkció kezelésében, és különösen a pszichogén, fontos a partner érzelmi támogatása. Ezért állandó pároknál ajánlott házastársat vagy barátnőt csatlakoztatni a terápiához. Ugyanilyen fontos az önbizalom növelése, a szexuális élet diverzifikálása, a stressz kezelésének megtanulása.
Az ágyban fellépő hibák néha minden emberrel előfordulnak - ez nem mindig ok arra, hogy orvoshoz forduljon. De a nemi közösüléshez elegendő erekció okozásának és fenntartásának hosszú távú képtelensége jelzi a patológia - merevedési zavar előfordulását. A különböző korú férfiak mintegy fele merevedési zavarokat tapasztal. A potenciával kapcsolatos problémák sokféle formát ölthetnek:
- elégtelen erekció a nemi közösüléshez;
- a korai magömlés gyakori epizódjai;
- a pénisz feszültségének csökkentése a közösülés során és az ejakuláció hiánya;
- az erekció teljes hiánya.

Az elégtelen erekció nemcsak súlyos pszichológiai problémákhoz vezet a férfiaknál, hanem a szervezet veszélyes patológiáinak tünete is lehet.

Lehet-e gyenge potencia fiatal korban?
Leggyakrabban a potenciazavarokat 35 év feletti férfiaknál diagnosztizálják, de a betegség korábban is kialakulhat. A merevedési zavar okai fiatal korban: állandó stressz, túlmunka, egészségtelen étrend, alacsony fizikai aktivitás, keringési zavarok. Gyakran korai impotencia esetén az ember megtartja az erekció képességét, de elveszíti azt a közösülés során.

A gyenge erekció okai

A merevedési zavar a múltbeli szexuális kudarcok által okozott pszichológiai problémák, a partnerrel való kapcsolattal való elégedetlenség miatt fordulhat elő, és súlyos rendellenesség jelenlétét jelezheti a szervezetben, és tünete lehet. Az erekciós problémák okai a következőkre oszlanak:
- pszichogén - az esetek 40% -a;
- szomatikus - 29% (azaz a test betegségei által okozott)
- vegyes (kombinált mentális és szerves tényezők) - 25%;
- ismeretlen eredetű - 6%.

Pszichogén jellegű merevedési zavar esetén nincs elegendő genitális reakció az izgalomra és a stimulációra. Ugyanakkor az ember megtartja a normális reggeli erekciót, és a probléma a közösülés során jelentkezik. A pszichogén impotencia lehet:
- általánosított (a környezettől függetlenül hiányzik a szexuális izgalom és az intimitás nehézségei);
- szituációs (egy adott szexuális partner jellemzőihez, bűntudathoz, szorongáshoz, neurózishoz kapcsolódik).

A gyenge potencia a különböző emberi szervrendszerek aktivitásának megzavarásának következménye is lehet. Leggyakrabban az impotenciát a következők kísérik:
- kardiovaszkuláris patológiák (ateroszklerózis, hiperlipidémia, keringési zavarok a nemi szervek területén);
- cukorbetegség és egyéb anyagcsere-rendellenességek;
- sebészeti beavatkozások vagy a retroperitoneális és kismedencei régiók besugárzása;
- neurológiai patológiák (stroke, polyneuropathia, Parkinson-kór, csigolyaközi lemezelváltozások, agyi és gerincvelő betegségei);
- endokrin betegségek (különböző etiológiájú hipogonadizmus, hiperprolaktinémia, hyperthyreosis vagy hypothyreosis)
- prosztatagyulladás;
- jóindulatú prosztata hiperplázia;
- anatómiai tényezők (trauma, veleszületett görbület, a pénisz szöveteinek szklerózisa, a húgycső nyílásának kóros elhelyezkedése (hypospadias) vagy elülső falának felosztása (epispadias);
- bizonyos gyógyszerek (antidepresszánsok, antiandrogének, pszichotróp, kábítószerek és egyéb vérnyomáscsökkentő szerek) alkalmazása.

A merevedési zavar okának feltárása fontos lépés a hatékony kezelés felírása felé. Az impotencia eredetétől függően az orvos pszichoterápiát, fizioterápiát és gyógyszert írhat elő.

 • A potencianövelőket nonstop rendelhet webáruházunkból, a budapesti szexboltunkban készleten vannak! SZEMÉLYESEN VÁSÁROLHAT itt Budapest, Károly krt. 14. félemelet.
  RENDELHET is a webshop potencianövelő választékából itt. Az esemény előtti kapszulákkal 20-30 perc alatt, természetes úton hihetetlenül megnövelheti szexuális teljesítményét!

A stressz befolyásolja az erekciót? A pszichológiai okok (beleértve a stresszt is) a férfiak potenciazavarainak kialakulásának fő oka. Az impotenciában szenvedő férfiak 40% -ában a patológia a következők hátterében alakul ki:
- krónikus fáradtság szindróma;
- érzelmi kimerültség, gyakori tapasztalatok;
- depresszió;
- neurózist;
- tapasztalt pszichológiai trauma;
- önbizalom a múltbeli elégtelen erekció miatt;
- elégedetlenség egy partnerrel.

A stressz negatív hatása a potenciára az agykéreg folyamatainak gátlása és gátlása. Ez a szexuális izgalom csökkenéséhez és a pénisz elégtelen véráramlásához vezet. Ezenkívül gyenge erekció figyelhető meg a vér magas adrenalinszintjével, amelynek növekedését elősegíti az állandó stressz és fáradtság.

Hogyan befolyásolja az alkohol a férfi potenciát?
Az alkohol erekcióra gyakorolt hatása közvetlenül függ az elfogyasztott alkohol mennyiségétől és az ivás gyakoriságától. A szex előtt részeg kis adag alkohol hozzájárul:

 • feszültségcsökkentés;
 • fokozott önbizalom;
 • a nemi szervek érzékenységének enyhe csökkenése, amely lehetővé teszi a nemi közösülés meghosszabbítását;
 • azonnali erekció az értágítás és a nemi szervek véráramlása miatt.

De az alkohol pozitív hatása a férfi potenciára nem tart sokáig. Az alkoholtartalmú italok rendszeres fogyasztása idővel merevedési zavar kialakulásához vezet, mivel az alkohollal való visszaélés előfordul:

 • csökkent libidó;
 • az erekció gyengülése;
 • késleltetett vagy hiányzó magömlés.

A potencia megsértése, az orgazmus hiánya a szexuális vágy eltűnéséhez és az erekció fokozott problémáihoz vezet. Lehet-e önmagában helyreállítani az erekciós funkciót, vagy orvoshoz kell fordulnia?
A potencia gyengülésének okának meghatározása nélkül lehetetlen gyógyítani, ezért az erekcióval kapcsolatos problémákat észlelve a lehető leghamarabb orvoshoz kell fordulni. Azokban az esetekben, amikor az impotencia nem kapcsolódik a test más betegségeihez, az embert normális életmódváltás segítheti, az alkoholfogyasztás és a dohányzás megtagadása, a stressz és a túlmunka elkerülése, átmenet az egészséges, kiegyensúlyozott étrendre, fokozott fizikai aktivitás, elegendő pihenés.
Súlyos pszichogén és szerves rendellenességek esetén az életmódbeli változások nem elegendőek a potencia helyreállításához. Ilyen esetekben a kezelést urológusnak kell előírnia.

Problémák a potenciával: melyik orvoshoz kell fordulni?

A merevedési zavarok kezelésében az embert urológus-andrológus vagy szexuálterapeuta segítheti. Az urológus-andrológus a férfiak húgyúti és reproduktív rendszereinek betegségeinek diagnosztizálására és kezelésére specializálódott, beleértve a merevedési zavarokat, a prosztatagyulladást és másokat.

A potencia csökkenése gyakran előfordul egy másik betegség hátterében, a szomatikus patológiák kizárása érdekében az urológus vizsgálatot és teszteket írhat elő, és a beteget más orvosokkal (terapeuta, neurológus, pszichoterapeuta) konzultálhatja

Hogyan lehet gyógyítani a merevedési zavarokat?
A terápia megválasztása és az impotencia kezelésének sikere attól függ, hogy mi vezetett a rendellenesség előfordulásához. Mivel gyakran gyenge erekció jelentkezik pszichológiai problémák miatt, vagy azok előfordulásához vezet, a pszichoterápia hatékony eszköz a potencia helyreállítására. Ezenkívül a merevedési zavar kezelése magában foglalja:
- olyan gyógyszerek szedése, amelyek serkentik a pénisz fokozott vérkeringését;
- erekciót stimuláló gyógyszerek injekciói, tabletták hatástalanságával;
- vákuumeszközök használata, vér befecskendezésére a péniszbe, és speciális gyűrű alkalmazása, amely megakadályozza annak kiáramlását;
- fizioterápiás eljárások, amelyek helyi negatív nyomáson, mágneses lézerterápián alapulnak;
- a pénisz sebészeti protézisei a gyógyszeres kezelés hatástalanságával.

A leggyorsabb és leghosszabb eredmény elérése érdekében az orvosok komplex kezelést írnak elő, amely magában foglalja a pszichológiai segítségnyújtást, a gyógyszeres kezelést és a fizioterápiás módszereket. Ezenkívül a betegeknek tanácsos felülvizsgálni szokásos életmódjukat: feladni a rossz szokásokat, csökkenteni a zsíros ételek mennyiségét az étrendben, és erősítő gyakorlatokat végezni.

Az elégtelen erekció megelőzése

A merevedési zavarok megelőzésének legjobb módja az egészséges életmód fenntartása. A gyenge potencia gyakori oka az érrendszeri és neurológiai betegségek. A jó egészség megőrzése és az erekciós problémák megelőzése érdekében a következőkre van szüksége:

 • kerülje a stresszt és a túlmunkát, pihenjen eleget;
 • sportolni;
 • váltson kiegyensúlyozott, alacsony zsírtartalmú étrendre;
 • hagyja abba a dohányzást, a kábítószerek használatát;
 • korlátozza az alkoholtartalmú italok fogyasztását;

A potencia blog is írja, hogy kerülje a szűk és szintetikus fehérneműt, ami rossz vérkeringéshez és a pénisz és a herék túlmelegedéséhez vezethet.

A merevedési zavar nem mondat, hanem olyan betegség, amelyet lehet és kell kezelni. Az urológus-andrológushoz való fellebbezés potenciaproblémák esetén jelentősen növeli a normális erekció gyors helyreállításának és a teljes élethez való visszatérésnek a valószínűségét.

A nemi hatékonyság növelésének legjobb modern módjai

A modern ember őrült ritmusban él, ritkán gondolva a legértékesebb dologra - az egészségére. De az állandó stressz, a rossz szokások, az alultápláltság, az ülő életmód és a szabálytalan szexuális kapcsolatok emlékeztetnek arra, hogy figyelemmel kell kísérni a test állapotát. Különösen a fenti tényezők befolyásolják az intim szférát, amelynek jólétét magától értetődőnek tekintik, nem igényel beavatkozást. A statisztikák azonban nem megnyugtatóak: a 21 és 20 év közötti férfiak mintegy 30% -a szenved különböző diszfunkcióktól, és megköveteli a potencia erősítését. Ez a százalék exponenciálisan növekszik az életkor növekedésével.

De nem lehet azt mondani, hogy ez problémát jelent a modern férfiak számára. Számos forrásból megítélhető, hogy a csökkent potencia mindig aggasztotta az emberiség erős felét. Az erekció meghosszabbítása érdekében az ókori görögök speciális "terápiás" kenőcsöket alkalmaztak a nemi szervekre, az indiánok hittek a csokoládé (a csokoládé őse) csodálatos erejében, és a kínaiak ginzeng gyökér tinktúráit itták.

Nem hiszünk a csodákban, és tudjuk, hogy az integrált megközelítés minden kérdésben fontos. Ezért hosszú és gondos munkát végeztünk: konzultáltunk a legjobb szakemberekkel, sok orvosi forrást olvastunk, tanulmányoztuk a potencia erősítésének legmodernebb módszereit annak érdekében, hogy üzletünket kiváló minőségű és hatékony termékekkel töltsük fel. És most büszkén mondhatjuk, hogy sikerült összegyűjtenünk az Ön számára a legjobb termékeket egy üzletben. Mik ezek az eszközök, és hogyan lehet megfelelően erősíteni a hatékonyságot, amit ebben a cikkben elmondunk!

Miért kell erősítenie a nemi hatékonyságot?

A potencia szó latin eredetű, és lehetőséget jelent. Az orvostudományban a kifejezést a "szexuális potencia" jelentéséhez rendelték - a test nemi közösülési képességéhez. A férfi nemre alkalmazva szó szerint férfias erőt, szexuális energiát jelent.

Ugyanakkor a merevedési zavar olyan rendellenesség, amelyben az ember nem képes nemi közösülésre az izgalommal vagy a pénisz egyéb funkcióival kapcsolatos problémák, például elégtelen vérellátás, hangvesztés miatt. A merevedési zavar magában foglalja az ejakulációval kapcsolatos problémákat is: a magfolyadék korai vagy fájdalmas felszabadulása. Ennek a rendellenességnek a szélsőséges stádiumát impotenciának nevezik, és az erekció teljes hiányát jelenti.

De miért jelenik meg a merevedési zavar? Valójában önmagában nem jelenik meg, és elméletileg egy egészséges emberben a teljes nemi közösülés képességét egész életen át fenn kell tartani. De a probléma az, hogy számos betegség, kóros, gyulladásos folyamat különböző szervekben, stressz és még egészségtelen életmód is - mindez hátrányosan befolyásolja a reproduktív rendszert. A fenti okok mellett a következők negatív hatással vannak:
- hormonális rendellenességek (diabetes mellitus, csökkent tesztoszteronszint);
- a keringési zavarokkal kapcsolatos szív- és érrendszeri problémák;
- az agy vagy a gerincvelő súlyos sérülései;
- prosztatagyulladás és az urogenitális rendszer egyéb betegségei;
- pszichológiai problémák;
- bizonyos gyógyszerek szedése: ösztrogén, pszichotróp, rákellenes;
- kismedencei sérülések vagy műtétek.

Érdekes tény, hogy bár a potenciával kapcsolatos problémák mindig aggasztották a férfiakat, sajnos a WHO aggódik az impotens betegek korhatárának csökkentése miatt. Ennek számos magyarázata van, és mindegyik a rossz életmódban, a csökkent mozgásképességben és a környezeti feltételekben rejlik.

Mindazonáltal az orvosok megnyugtató statisztikák: az esetek 80% -ában a férfi erő helyreállítható. A lényeg az, hogy időben figyeljünk és kezdjük el a kezelést, mert a késés rontja a helyzetet, ami a merevedési zavarok előrehaladását okozza.

Hogy lehet növelni a szexben a merevedést?
A szex minőségének javításának kérdése előbb-utóbb minden embert aggaszt. A férfiak hagyományos módszerekkel, masszázzsal, testmozgással, gyógyszerekkel vagy étrend-kiegészítőkkel kezelik a kezelést. Mindezek a módszerek nagyon hatékonyak lehetnek, ha a következő feltételek teljesülnek:

 • A diszfunkció oka helyesen van meghatározva.
 • A kezelés célja az ok kiküszöbölése, és nem szakad meg pozitív eredményig.
 • A megközelítés összetett, magában foglalja mind a közvetlen terápiát, mind az életmódbeli változásokat.
 • Az első két pont alapján a legjobb eredmények elérése és a negatív következmények vagy a nem hatékony kezelés elkerülése érdekében forduljon orvoshoz. Ne feledje: csak szakképzett szakember végezheti el a helyes diagnózist és előírhatja a kezelést!
 • Elemezzük a leggyakoribb kezelési módszereket, azok előnyeit és hátrányait:
 • Népi módszerek

A hagyományos orvoslást évszázadok óta használják a potencia kezelésére és helyreállítására, ezért különleges helyet foglal el. Kétségtelen előnye a viszonylagos ártalmatlanság és hozzáférhetőség, mivel a rendelkezésre álló növényi összetevők előnyös tulajdonságain alapul. Néhány recept, amely hatékonynak bizonyult, átkerült a hagyományos orvoslásba. Az ilyen kezelés hátránya, hogy előrehaladott esetekben a hagyományos orvoslás nem segít az elveszett funkciók helyreállításában.

 • Weboldalunkon kizárólag növényi kivonatokon és összetevőkön alapuló potencianövelő termékeket találhat!  A növényi alapú gyógyszerek mellett a szexuális funkciók javítására vonatkozó tippek a hagyományos orvoslásról a hagyományos orvoslásra vándoroltak: kontrasztzuhany, váltakozó hő és hideg az erek keményítésére és edzésére. Ezek a tippek hasznosak lehetnek, de orvosi felügyeletet igényelnek, mivel bizonyos körülmények között (gyulladásos betegségek, prosztatagyulladás vagy prosztata adenoma jelenléte) károsítják a férfiak egészségét. Az orvos ellenőrzése azonban a hagyományos orvoslás kategóriájába tartozó gyógyszerekkel való kezelést is igényel, mivel hatásuk gyakran nem elegendő a teljes gyógyuláshoz, és bizonyos esetekben, például pszichogén diszfunkció esetén, teljesen haszontalanok lehetnek. Ezek jó termékek a hatékonyság növelésére.

Az a tény, hogy a táplálkozás fontos szerepet játszik a potencia helyreállításában, régóta megalapozott tény. Fontos, hogy ne csak kizárjuk a káros termékek bevitelét, hanem a szervezet számára minden szükséges vitamint és ásványi anyagot biztosítsunk. Az embernek ki kell zárnia: alkoholt, félkész termékeket veszélyes anyagok hozzáadásával, gyorsétterem, szénsavas italok, gyors szénhidrátok.

Ugyanakkor gazdagítania kell étrendjét zöldségekkel és gyümölcsökkel. Pozitív hatások a tesztoszteron termelésre: dió, tejtermékek, fűszerek (fahéj, gyömbér, fokhagyma, pirospaprika), zöldek (spenót, zeller, spárga, koriander), füge, gránátalma, méz. Nem csökkentheti a fehérjetartalmú élelmiszerek fogyasztását: hús, túró, sajt, tenger gyümölcsei (sok tenger gyümölcsei is afrodiziákumok, amelyek fokozhatják a szerelmi vágyat).

A legfontosabb vitaminok és ásványi anyagok a férfi potenciához
Foszfor: megtalálható baromfi, marhahús, sertéshús, belsőségek, tenger gyümölcsei, halak, diófélék, tök és napraforgómag, tejtermékek. Cink: csirke, osztriga, citrusfélék, diófélék, sajt található. Szelén: hasznos enni pisztácia és dió, bab, lencse és más hüvelyesek. A C-vitamin megtalálható csipkebogyóban, korianderben, ribizliben, brokkoliban, citrusfélékben, almában. A többszörösen telítetlen zsírok szintén fontosak, amelyek megtalálhatók a finomítatlan növényi olajban.

A mérsékelt testmozgás előnyeit a hatékonyság javítása érdekében nem lehet túlbecsülni. Amellett, hogy egy felpumpált, sportos test bizalmat kelt egy férfiban, és vonzza a nőt, ami azt jelenti, hogy pszichogén tényezőként működik, de a gyakorlatoknak más előnyei is vannak. Javítja a férfi hormonok szintézisét. Elnyomja a női hormonok termelését, amelyek általában szintén jelen vannak az ember testében, de kis mennyiségben. A nemi szervek véráramlásának elősegítése. Enyhíti a kismedencei szervek stagnálását. Egyensúly az idegrendszerben, segít a stressz elleni küzdelemben.

Vannak speciális gyakorlatok a nemi szervek izmaira, intim izmokra is, amelyeket nem lehet kidolgozni súlyzó emelésével az edzőteremben vagy futópadon futva. Ezeket Kegel-gyakorlatoknak nevezik, és speciális szimulátorok segítségével végzik. Az ilyen szimulátor legjobb példája az SX-Trainer, használatát a gyógytornász hagyta jóvá, hatékonyságát több száz vásárló bizonyította. A készülék kényelmesen használható a mindennapi életben, mivel párhuzamosan működik egy okostelefonon lévő alkalmazással, ahol a lecke során bármilyen érdekes videót megnézhet, miközben a készülék statisztikákat gyűjt az izmok állapotáról és módosítja a személyi edzésprogramot.

Pszichoterápia
A merevedési zavar minden oka pszichogén, szerves és vegyes. A pszichogén az esetek 10-20% -ában fordul elő, és stressz, komplexek, depresszió, mentális stressz, alváshiány okozhatja. Pszichogén diszfunkció gyanúja merülhet fel, ha olyan tünetek jelentkeznek. A rendellenesség hirtelen felmerült. A reggeli vagy éjszakai erekció megmaradt. A problémák epizodikusak, majd megjelennek, majd újra eltűnnek. Van egy szorongás, elégedetlenség a külső tényezőkkel, a kapcsolatok problémái.

Még akkor is, ha egy embernek a fenti tünetei vannak, az igazi okot orvosnak kell megállapítania speciális tesztekkel és technikákkal. Nem hagyhatja figyelmen kívül a szakember látogatását, arra számítva, hogy a probléma önmagában megoldódik. A statisztikák azt mutatják, hogy a férfiak mindössze 10% -a kér segítséget, szinte mindegyikük néhány héten belül teljesen megszabadul a diszfunkciótól. Ugyanakkor azok számára, akik figyelmen kívül hagyják a fontos tüneteket, a helyzet csak romlik.

Masszázs
A prosztata masszázs eszközök használata a leghatékonyabb módja annak, hogy megszabaduljon az érrendszeri betegségekkel, a rossz vérellátással vagy a nemi szervek krónikus gyulladásos folyamataival (prosztatagyulladás) kapcsolatos impotenciától. A masszázs, a görcsök, a nyirok és a vér stagnálása a kismedencei szervekben enyhül az ödéma, javul az érzékenység. A fizikai hatás közvetetten befolyásolja a mentális állapotot, javítva a hangulatot.

A masszázs másik jelentős előnye, hogy önállóan vagy partner segítségével is elvégezhető, ami kiküszöböli az orvosi szakember állandó jelenlétének szükségességét. Ilyen esetekben speciális masszírozókat használnak, amelyek nagy választékát az IntimEstetik mutatja be. Itt kiválaszthatja az eszközt, a céloktól függően (megelőző vagy professzionális, hatékony kezelésre tervezett), átmérőtől, anatómiai adatoktól.

Fizioterápia
A fizikoterápia egy további módszer, amely segít az izmok ellazításában, a vérkeringés javításában és az izmok erősítésében. Hatékonysága a gyógyszerek használatával kombinálva jelenik meg. Az osztályokat naponta, szakember felügyelete alatt tartják, amíg a szexuális funkció normalizálódik.

Potencianövelő szerek
A potencia szerek mellett a szerves rendellenességek leggyakrabban alkalmazott kezelési módja, amely hatékony, ugyanakkor a legtöbb mellékhatással jár. Az orvosi gyakorlatban széles körben alkalmazzák a szildenafil, vardenafil vagy tadalafil alapú értágítókat, amelyek rövid távú hatást fejtenek ki. Kritikus esetekben, amikor a kezelés nem segít, sebészeti beavatkozást lehet előírni - protézisek, amelyek után a funkciók az esetek 95% -ában helyreállnak.

A hosszú távú hatás érdekében olyan étrend-kiegészítőket használnak, amelyek hosszú távú használatot igényelnek, de jó eredményeket mutatnak. A legjobb étrend-kiegészítők közül kiemelhetjük ezeket a hatóanyagokat: C- és B6-vitamin, guarana, L-arginin és taurin. Az étrend-kiegészítők hatással vannak az erekre, javítják a vérkeringést, támogatják a hormonokat, és javítják a pszicho-érzelmi hangulatot is. A hatás kumulatív, nem tűnik el a gyógyszer abbahagyása után.

Jó minőségű kiegészítők  a tüskés körte kaktusz virágokon, bergénia leveleken, csalánon, szőlőmagkivonaton és kúszó tenyéren alapulnak. Ezenkívül cinket és E-vitamint tartalmaznak. Ezek fokozzák a szexuális vágyat, küzd a gyulladás ellen, erősíti az ereket, enyhíti a fáradtságot, helyreállítja a hormonokat, segít a cukorbetegségben, megakadályozza a rákos daganatokat.

Vákuum expozíció
A vákuumszivattyúk használatán alapuló módszer, amely növeli a nemi szervek véráramlását, növelve az erekciót. A kezelés előnye a biztonság, otthoni használat. Előnyek:
- Az a képesség, hogy egyszeri rövid távú hatást fejtsen ki vagy tartósan.
- Mellékhatás a pénisz méretének növekedése formájában.
- A vákuum expozíciót olyan betegeknél is jelzik, akik nem érzékenyek a gyógyszeres kezelésre.

Lökéshullám terápia
Egy viszonylag új kezelési módszer, amely az alacsony intenzitású lökéshullámok péniszre gyakorolt hatásán alapul a szövetek és erek regenerálása érdekében. A módszer 100% -os eredményt ad a cukorbetegség, az érelmeszesedés, a dohányzás, az anyagcsere-problémák okozta impotenciára. A teljes biztonság és fájdalommentesség jellemzi, azonban ritkán használják a beteg tudatosságának hiánya, valamint a viszonylag magas költségek miatt.

A merevedési zavar kellemetlen probléma, amely kényelmetlenséget okozhat mind az embernek, mind a partnerének, és néha súlyosabb betegségeket okozhat. Ezért nagyon fontos, hogy időben azonosítsuk a betegség okát, és válasszuk ki a megfelelő kezelést a hatékonyság erősítése érdekében. A legmagasabb minőségű, bevált gyógyszerek megtalálhatók és nyereségesen megvásárolhatók.

Keresés