Az INTIM CENTER szexshop ❤️ weboldalt csak 18 éven felüliek látogathatják! A használatával kijelenti, hogy elmúlt 18 éves, és az Elfogadom gombbal jóváhagyja a cookie-k használatát az érvényes irányelvek értelmében. 
Termékek Menü

Szexuális játékszerek ápolása, intim higiénia

Szexuális játékszerek ápolása, intim higiénia

A szexuális segédeszközök tisztítása és karbantartása fontos része az intim egészség és biztonság fenntartásának. Ebben a cikkben megtalálod a legfontosabb információkat a szexuális segédeszköz tisztítókról és azok használatáról. A rendszeres karbantartás a te biztonságod, az áruk hosszú élettartama miatt is különösen fontos.

Az intim higiénia a szexuális segédeszközök rendszeres tisztítása elengedhetetlen azért, hogy elkerüld az esetleges fertőzéseket és megtartsd az eszközök higiéniáját. Ha nem megfelelően tisztítod őket, baktériumok, vírusok vagy gombák megtapadhatnak rajtuk, és használat közben ezek átadódhatnak a testre, ami fertőzéseket okozhat.

Hogyan tisztítsd meg a szexuális segédeszközöket?

A szexuális segédeszközök tisztításának módja függ az eszköz anyagától. Általánosságban véve ezeket vedd figyelembe:

Mielőtt bármilyen tisztítási módszert alkalmaznál, olvasd el az eszköz mellékelt használati útmutatóját. Az útmutatóban gyakran megtalálod az ajánlott tisztítási módszert is.

Langyos vízzel és szappannal: A legtöbb szexuális segédeszköz tisztítható langyos vízzel és hagyományos kézmosó szappannal. Vigyázz, hogy ne használj túl erős szappant pl. mosószappant, folttisztító szappant, mert ezek károsíthatják az eszköz anyagát.

Speciális tisztítók: Szexuális segédeszköz tisztítókat is vásárolhatsz, amelyeket kifejezetten az ilyen eszközök tisztítására terveztek. Ezek általában gyengédebbek, mint a szappan és pH-semlegesek, így nem károsítják hosszútávon sem az eszközöket.

Alkoholos törlőkendők üvegre és fémre: Ha nincs lehetőséged vízhez és szappanhoz, alkoholos törlőkendők is használhatók. Győződj meg róla, hogy az alkohol teljesen elpárolog a segédeszközről, mielőtt újra használnád.
Figyelem! Bármilyen alkohol tartalmú tisztítószerrel csak az üveg, fém, esetleg festés nélküli műanyag eszközöket szabad tisztítani! Nem javasolt szilikon, TPE, TPR, latex, stb. szexjátékszereket alkohollal tisztítani. Az alkohol erős oldószerként működik, és károsíthatja az anyagot.

Milyen gyakran tisztítsd meg szexjátékaidat?

A szexuális segédeszközök tisztításának gyakorisága az használati gyakoriságuktól függ. Általában minden használat előtt és után érdemes megtisztítani őket. Ha hosszabb ideig nem használod az eszközt, érdemes rendszeresen átnézni, és ha szükséges, tisztítani.
A szexuális játékok nemcsak formájukban, színükben és céljukban változnak, hanem az anyagban is, amelyből készültek. Ezért más gondosságra van szükségük. Természetesen a játékok mosása nem a legkellemesebb élmény, de ez egy nagyon fontos pont, amelyet soha nem szabad kihagyni. Ha nem fordítasz kellő figyelmet egy intim eszköz higiéniájára, akkor fennáll annak a veszélye, hogy bakteriális fertőzést, gombát vagy akár szexuális úton terjedő betegséget is elkapsz, ha valaki más használta előtted. Nos elemi, hogy a piszkos játékot kellemetlen használni, és a rendszeres fürdési eljárások hiánya nagyon káros önmagadra.

Hogyan tárold szexjátékaidat?

A szexuális segédeszközöket száraz, hűvös helyen érdemes tárolni. Kerüld az közvetlen napfényt és hőforrásokat, mivel ezek károsíthatják az anyagokat. Ne tárold őket olyan helyen, ahol más szexuális segédeszközökkel érintkezhetnek, mert az ezek közötti reakciók károsíthatják az anyagokat.
Ne feledje, minden játéknak tökéletesen száraznak kell lennie! Annak érdekében, hogy a penész és a gombák ne jelenjenek meg a felületen, amelyre a nedvesség és a hő ideális életkörülmény. Ezenkívül tárolja az eszközöket sötét és száraz helyen, és természetesen zsákokban (játékokhoz vannak rögzítve) vagy natív tartályokban. Így megakadályozza a por képződését rajtuk. Ezenkívül egyes játékok anyaguk miatt összetapadhatnak (pl. latex és gél). Itt jönnek be a tároló zsákok.

Elő test anyagokból és más reálisakból, valamint latexből és gumiból készült szexuális eszközökkel jobb, ha óvszert használnak élettartamuk növelése érdekében. A felnőtteknek szánt játékok gyártóinak azt is javasoljuk, hogy elemek nélkül tárolják őket, és közvetlenül használat előtt helyezzék be őket, hogy ne oxidálódjanak a készülék belsejében, és ne rontsák el.

Hogyan kell gondoskodni a szilikonból készült szexuális segédeszközökről?

Nem javasolt szilikon szexjátékszert alkohollal tisztítani. Az alkohol erős oldószerként működik, és károsíthatja a szilikon anyagot. A szilikon szexjátékszerek tisztításához általában langyos víz és kíméletes antibakteriális szappan használata javasolt. Így megőrizheted az eszköz higiéniáját anélkül, hogy kárt okoznál benne.

Ha kéznél nincs langyos víz és szappan, vagy szeretnéd extra higiéniát biztosítani, szexjátékszer-tisztítót is használhatsz. Ezeket kifejezetten ilyen eszközök tisztítására tervezték, és pH-semlegesek, így biztonságosan használhatók a szilikon játékszerekhez.

Mindig olvasd el a szexjátékszerhez mellékelt használati útmutatót, hogy megtudd, milyen tisztítási módszer a legmegfelelőbb az adott eszköz számára, és kerüld azokat az anyagokat, amelyek károsíthatják azt.

Ha óvszerrel használsz szexuális segédeszközt, ügyelj arra, hogy a tisztítót ne alkalmazd közvetlenül az óvszeren. Az óvszereket külön kell kezelni és kibontani, mielőtt az eszközt használnád.

Figyelj a mikro sérülésekre és lejárati dátumokra! Érdemes rendszeresen ellenőrizni, hogy ne legyenek sérülések vagy repedések az eszköz anyagán. Mivel ezekbe a kis résekbe, repedésekbe könnyedén  és észrevétlenül beletanyáznak a baktériumok. Ha bármilyen problémát, sérülést azonnal cseréld ki az eszközt. Továbbá figyelj a tisztító szer lejárati dátumra is, mivel egy idő után veszítenek hatékonyságukból is.

Ezen szempontok betartásával biztosíthatod, hogy a szexuális segédeszközeid higiénikusak és biztonságosak maradjanak, miközben élvezed azok használatát.

Az Intim Centerben mindet megtalálsz, ami a szexuális egészséged megőrzéséhez szükséges, legyen szó tisztító spraykről, intim zuhanyokról, análmosókról.


A szexuáis játékok gondozásának 5 legfontosabb szabálya

Útmutató a játékok tisztaságához felnőtteknek. A modern szexuális játékok meglehetősen drágák, és összehasonlíthatók más technológiai újításokkal. Általában azonnal megvásárolják őket meglehetősen hosszú ideig, de az egyes eszközök élettartama és biztonsága nem kevésbé függ tőlünk, mint a gyártótól.A játékok helytelen tárolásával és gondozásával a felületükön patogén baktériumok egész kolóniái alakulnak ki, amelyek örömmel telepedhetnek le a szervezetben. Egy vibrátorral például teljes csokor szexuális úton terjedő fertőzést kaphat. Ha több ember óvszer nélkül használja, a betegségek listája nagyon kiterjedt lehet: az élesztőgombáktól a HIV-vírusokig és a hepatitis B-ig és C-ig.

1 szabály: A játékokat minden használat előtt és után ki kell mosni
Minden játék előtt a készüléket szappannal és semleges pH-értékű vízzel kell mosni. Ez azért szükséges, hogy elmossa a port és a baktériumokat, amelyek a tárolás során a felületre tapadhattak.
Az ellátás összetettsége az anyag porozitásától és a megkönnyebbüléstől függ. A szokatlan textúrájú eszközöket ecsettel és kefével mossuk, hogy nehezen elérhető helyekre juthassunk.
Az alkoholos oldatokat, a klórhexidint és a miramisztint nem szabad fertőtlenítésre használni, mivel reagálnak az anyaggal és idővel elpusztítják annak felületét. Alkohol hatása alatt a baktériumok szó szerint benyomódnak a játék anyagába.

2. szabály: Csak megfelelő intim kenőanyagot szabad használni
A jó öreg módszerek, mint például a nyál, a kézkrém, a vazelin vagy a masszázsolaj, károsak mind a mikroflórára, mind a készülék anyagára. A szex során csak egy jó szexbolt síkosítóit használják. Vízalapú, zsíralapú vagy szilikon alapú, attól függően, hogy miből készül a szexuális játékszer.
- Mossa le a játékokat meleg (nem forró) vízben, enyhe szappannal.
- Soha ne merítse vízbe azt a részt, ahol az elemek vannak.
- A nylon hevederek rendszeres ágyneművel moshatók.
A szilikon- és üvegjátékokat 3-5 percig lehet főzni, fertőtlenítőszerekkel tisztítani vagy mosogatógépben mosni, ha nincsenek elektromos alkatrészeik.
Soha ne használjon olajokat latex szexuális játékokkal vagy óvszerekkel, csak vízbázisú kenőanyagok alkalmasak számukra. 
A műanyag játékokat szappanos vízzel dörzsölve tisztíthatjuk.

3. szabály: Egy személy - egy szexuális játék
A vírusok (beleértve a HIV-t is) és más kórokozók néhány percen belül meghalnak a levegőben, de ha az anyag, amelyből a szexuális játék készül, porózus, vagy felülete mikrokockákkal vagy összetett textúrával rendelkezik, a kockázat nő. A sperma, a hüvelyváladékok láthatatlan mélyedésekben és velük fertőző ágensekben maradhatnak. Általában az STD-k megkötésének kockázata nő, ha a testfolyadékok sérült bőrrel vagy nyálkahártyával érintkeznek.
A szexuális játék minden résztvevőjének külön játékkal kell rendelkeznie. Ha együtt szeretné használni a készüléket, óvszert kell viselnie rajta. Nincs más lehetőség, hogy megvédje magát a fertőzésektől.

4. szabály: Megfelelő tárolás
Amikor a játékot mossuk és szárítjuk, a gondozása nem ér véget. Rendkívül fontos, hogy mindig figyeljen az utasításokra, amelyek a vásárláskor mindig a játékhoz vannak csatolva. Főbb pontok:
- Tartsa a játékot napfénytől elzárva.
- A tárolóhelynek hűvösnek, száraznak és nehezen elérhető pornak kell lennie.
Ezeken a szabályokon kívül vásárolhat egy speciális táskát a szexuális játékok tárolására, amely speciális anyagokból áll, amelyek hozzájárulnak az eszközök gondos és tartós tárolásához.

5. szabály: Vegye ki az elemeket
Ha a szexuális játékszer elemekkel működik, akkor azokat minden használat után el kell távolítani. Miért? Amikor az akkumulátorok elfogyasztják az összes energiát, károsíthatják a készüléket. Ezenkívül a játékban hagyva az elemek gyorsabban lemerülnek, és gyakran újakat kell vásárolnia.

Tudja, mikor kell eldobni
A játéktól függően előfordulhat, hogy kopás jeleit észleled, ami azt jelenti, hogy ideje kidobni. Például a gyengébb minőségű játékmotorok idővel túl melegek lehetnek, az üvegből vagy fából készült játékok elkezdhetnek töredezni, és a porózus, puha műanyag játékok idővel elszíneződhetnek.. A kopás és elhasználódás általános jelei vagy az elhúzódó szag azt jelzik, hogy ideje új játékot beszerezni, de mindent is, ami biztonsági kockázatot jelenthet, mint például egy kopott zsinór. Általánosságban elmondható, hogy mindig használd a legjobb ítélőképességed, és ne ragaszkodjon túlságosan - biztosak vagyunk benne, hogy találsz egy másikat, amely megfelel minden igénynek.

Címkék: szexuális játékok, szexuális játékok gondozása, szexuális egészség, női egészség, gyulladás nőgyógyászatban, női szakasz.

Keresés