Az INTIM CENTER szexshop ❤️ weboldalt csak 18 éven felüliek látogathatják! Weboldalunk használatával kijelenti, hogy elmúlt 18 éves, és az Elfogadom gombbal jóváhagyja a cookie-k használatát az érvényes irányelvek értelmében. 
Termékek Menü

Az intim kenőanyag kiválasztásának szabályai egy nő számára

Az intim kenőanyag kiválasztásának szabályai egy nő számára

A természetes nedvesség hiánya, a csökkent libidó vagy a korai magömlés ronthatja a szexuális élet minőségét, és viszályt okozhat a partnerek kapcsolatában. Ezek a problémák könnyen megoldhatók síkosítók használatával. Hogy a síkosítók közül melyiket válasszuk összetétel szerint a szexuális preferenciáitól függően, javasoljuk, hogy részletesen tanulmányozza a gyártók által kínált síkosítók összes típusát és leírását.

Milyen kenőanyagok vannak és mire valók? Az intim kenőanyag hidratáló, konzisztenciájában hasonló a természetes kenőanyaghoz. A nemi szervek intimitás közbeni csúszásának javítására és a nyálkahártya károsodásának védelmére szolgál.

Milyen esetekben jobb kenőanyagot választani?

- A hüvelyi szex során természetes kenés elégtelen felszabadulása esetén az intim gél elkerüli a nyálkahártya finom bőrének irritációját és csökkenti a súrlódást a nemi közösülés során;
- A szex közben a kenés megkönnyíti a pénisz behatolását és megvédi a végbélt a mikrotraumától,
- Orális szex esetén - az ízesítő vagy ízesítő adalékokkal ellátott hidratáló készítmények változatosságot hoznak az intim kapcsolatokba;
- Szexuális játékok használatakor a vibrátorok vagy más intim eszközök hidratáló géllel történő használata sokkal kellemesebb és kényelmesebb. Ugyanez vonatkozik az intim gimnasztikára a hüvelyi edzőkkel.
- Orvosi okokból érdemes hidratáló kenőanyagot választani néhány nőgyógyászati eljáráshoz: pesszárium felhelyezése vagy a perineum masszírozása.

Milyen kenőanyagok vannak a nők számára? Az intim kenőanyagok köre meglehetősen széles, és az alapok mind az alap típusában, mind a célban különböznek. Ahhoz, hogy megértsük, melyik fajt válasszuk egy adott helyzetben, meg kell vizsgálnunk a kenőanyagok minden előnyét és hátrányát, összetételüktől függően. A kenőanyagok típusai cél szerint:

Hüvelyi - Ez a fajta intim gél a textúrában hasonlít a szexuális szekrécióra. Kapható semleges színnel és illattal, valamint különböző ízesítő adalékokkal. A vízben való szexuális örömökhöz szilikon típusú kenőanyagok alkalmasak, és szexuális játékok használatakor jobb, ha vízbázisú géleket választunk.

Érzéstelenítő - Az ilyen típusú géleket fokozott viszkozitás jellemzi, és érzéstelenítőket is tartalmaznak, amelyek csökkentik a fájdalmat. A készítmény tartalmazhat fertőtlenítő komponenseket (panthenol, aloe vera) a mikrotraumák gyors gyógyulásához.

Ízletes - Az ízekkel ellátott gélek semlegesítik a partner természetes váladékának illatát és ízét, ami kényelmesebbé teszi az orális simogatást. Az ilyen típusú szex esetén ne válasszon szilikon alapú termékeket, mert kellemetlen ízűek, és lenyelve emésztési problémákat okozhatnak.

Spermicid - A nem tervezett terhesség elleni további védelemre szolgál. Az ilyen gyógyszerek összetételében szereplő spermicidek csökkentik a férfi csírasejtek motoros aktivitását, megakadályozva, hogy elérjék a tojást. Használat előtt figyelmesen olvassa el az utasításokat, mert sok spermicid gélt nem lehet azonnal lemosni az intimitás után. Ezenkívül nem védik a szexuális úton terjedő betegségeket, ezért helyesebb csak akkor választani őket, ha állandó szexuális partner van.

Meghosszabbítás - Olyan anyagokat tartalmazzon, amelyek meghosszabbítják az erekciót a partnerben és megakadályozzák a korai magömlést. A pénisz fejére alkalmazva az eszköz tompítja a receptorok érzékenységét, ami növeli az intimitás idejét.

Izgató - Ez a típus jobb választani, ha problémák merülnek fel a természetes kenőanyag termelésével, vagy ha az egyik partnernek csökkent a libidója. A gerjesztő gélek stimulálják a vér áramlását a nemi szervekbe és növelik az idegvégződések érzékenységét. A maximális hatás érdekében a szerszámot a nemi szervekre 10-15 perccel a nemi közösülés előtt alkalmazzák.

Milyen alapon vannak a kenőanyagok?
Víz - A legolcsóbb és legbiztonságosabb összetételű kenőanyag. Alkalmas bármilyen nemi közösülésre, óvszerrel vagy szilikon szexuális játékokkal használható. A vízalapú intim géleket gyakrabban választják ki, mint mások, mert nem rontják a női mikroflóra állapotát, nem hagynak foltokat a ruhákon, könnyen lemoshatók a nemi közösülés végén. A fő hátránya az alkalmazás utáni gyors szárítás, ami nagy pénzkiadásokhoz vezet.
Ha nem tudja, milyen alapon válasszon kenőanyagot, először próbáljon ki egy vizes intim gélt. A napi használathoz válasszon semleges színű és szagú hipoallergén készítményeket, amelyek nem tartalmaznak ízeket, parabéneket, propilénglikolt, cukrot.

Olaj - Az olaj alapú kenőanyagok nagyobb valószínűséggel krémes szerkezetűek. A készítmény természetes olajokat, valamint további összetevőket tartalmaz a bőr hidratálására. Az alkalmazás után sokáig nem szívódnak fel, így hosszú ideig jó csúszást biztosítanak. Az olaj alapú intim géleket kell választani a masszázshoz, a hosszan tartó intimitáshoz, az erotikus játékok használatához.

Az ilyen gyógyszerek fő hátránya, hogy nehezen eltávolítható foltokat hagynak a fehérneműn, és nem ajánlottak, ha óvszerrel szexelnek, mert az olajbázis károsítja a fogamzásgátló felületét. Ezenkívül a termék konzisztenciája a hőmérséklettől függően változik: a hőben az ilyen típusú kenőanyag túl folyékonyvá válik, és hidegben gyorsan megszilárdul. Az olaj alapú kenőanyag kiválasztásának kérdésére válaszolva előnyben kell részesíteni a természetes összetételű termékeket. A glicerin, az ásványi olajok, a vazelin, a paraffin és az illatanyagok provokálhatják az allergiák kialakulását.

Szilikon - Ennek alapja a szilikonolaj és a viszkozitású speciális anyagok. Ezt a fajta intim gélt sokoldalúsága és gazdaságos fogyasztása miatt gyakrabban választják. Alkalmazásakor vízálló rugalmas fóliát képez, amely hosszú ideig nem szárad ki, és hosszú csúszást biztosít. A szilikon alapú gélek egyenletesen oszlanak el az alkalmazási területen, nem foltolják a ruhákat, és alkalmasak a zuhany vagy a medence szexére is. A nemi közösülés után a terméket alaposan le kell mosni a testről.

Ez a típus nem használható szilikon alapú intim játékokkal együtt, mert a szerszám, ha alkalmazzák, károsítja a felületüket. A hátrányok közé tartozik a magas ár és a mosási nehézségek is.

Hibrid - A piacon kombinált kenőanyagok is léteznek, amelyek két bázist tartalmazhatnak: olaj, víz vagy szilikon. Tehát a víz-szilikon gélek egyesítik mindkét típusú kenőanyag előnyeit: vízállóak, hosszú ideig nem száradnak ki és jó csúszást biztosítanak. A fő hátránya a szilikon szexuális játékokkal való összeegyeztethetetlenség. Ami az olajon és vízen alapuló kétkomponensű géleket illeti, jobb, ha nem választunk ilyen alapokat allergiára, mert viszketést és bőrirritációt okozhatnak.

Hogy válasszuk ki a kenőanyagot összetétel szerint?
Néha a gyártók az intim gélek összetételébe további összetevőket is tartalmaznak, amelyek károsak lehetnek az egészségre. Fontolja meg, hogy mely anyagok jelentenek potenciális veszélyt:
- Propilénglikol - ez a komponens bőrirritációhoz és viszketéshez vezet.
- A parabének - a hatás jellegéből adódóan hasonlóak az ösztrogénekhez. Nagy mennyiségben befolyásolja a hormonális hátteret, allergiás reakciókat és bőrproblémákat okoz.
- Cukor - gyakran része az ízesített vagy ehető kenőanyagfajoknak. A nyálkahártyával érintkezve kandidózist okozhat.
- Paraffin / ásványi olajok - a bőrrel érintkezve eltömítik a pórusokat, megzavarva a természetes kenőanyag kiválasztásának folyamatát. Romboló hatással vannak a latex típusú felületekre.
- Glicerin - a bőrre való felhordás után ragadósság érzést hagy, és amikor a nyálkahártyára kerül, növeli a szájüreg kialakulásának valószínűségét.
- Szintetikus eredetű illatanyagok - növelik az allergiás reakciók kockázatát, hormonális zavarokhoz vezetnek a férfiaknál.
- Klórhexidin és alkohol - erősen szárítsa meg a nyálkahártya finom bőrét, égést és bőrirritációt okoz.
- Fenoxietanol - ez a fajta tartósítószer a reproduktív rendszer zavaraihoz vezet.

Az egészségügyi problémák megelőzése érdekében a kenőanyag kiválasztásakor tanulmányozza annak összetételét. A gyakori használathoz válasszon intim géleket természetes összetevők alapján, minimális kémiai adalékokkal.

Orvosok ajánlásai
Használja az intim gélt az utasításoknak megfelelően. Ne feledje, hogy a szilikon alapú termékek nem alkalmasak orális simogatásra, és óvszerrel való szexhez ne válasszon olajos típusú kenőanyagot. Kövesse a gyártó ajánlásait, amelyek a gyógyszer csomagolásán szerepelnek.
- A napi használathoz válasszon semleges összetételű vízalapú hidratáló géleket. A tartósítószerek, színezékek vagy ízek egészségügyi problémákat okozhatnak.
- A kenőanyag alkalmazásakor vegye figyelembe a mérséklést. A túl sok hidratáló kényelmetlenséget okoz az intimitás során, valamint csökkenti a receptorok érzékenységét.
- A nemi közösülés után alaposan mossa le a gél maradványait a testből. Ez különösen igaz a szilikon vagy izgató típusokra, amelyek összetevői bőrirritációt okozhatnak.

Annak érdekében, hogy a kenőanyagokkal való szex ne csak kellemes, hanem biztonságos is legyen, válasszon kiváló minőségű hidratálószereket, és alaposan tanulmányozza a gyógyszer összetételét.

Lehet-e kenőanyagot használni a fogantatáskor

Sok pár intim síkosítót használ a szexuális kapcsolatok javítására. A hidratáló gélek segítenek megszabadulni a szárazságtól és a kényelmetlenségtől a nemi közösülés során, védve az intim területet az irritációtól. Kevesen tudják azonban, hogy a kenőanyagok egy része befolyásolja a fogantatást, növelve a teherbeesés esélyét. Mi ennek az oka, és milyen típusú kenőanyagokat engedélyeznek az orvosok a terhesség tervezésekor, az alábbiakban ismertetjük.

Mi az az intim kenőanyag?
Ez egy intim gél, amelyet a nemi szervek hidratálására használnak a nemi közösülés során. A céltól függően az alapok összetétele és konzisztenciája különbözik. Eladáskor olaj-, szilikon- és vízalapú készítmények, valamint kombinált kenőanyagok vannak. Érdemes intim géleket használni a következő okok miatt:
- a nemi szervek csúszásának javítása;
- a nyálkahártya védelme a mikrotraumáktól;
- megszabadulni a kényelmetlenségtől az intimitás során;
- fokozott libidó;
- a fertőzés kockázatának csökkentése.

Azonban nem minden hidratáló alkalmas a terhesség tervezésekor. Azoknak a kenőanyagoknak, amelyek nem zavarják a fogantatást, természetes összetételűnek kell lenniük, különben csökken a teherbe esés esélye. Ez azzal magyarázható, hogy a különböző kémiai adalékanyagok negatívan befolyásolják a spermiumok aktivitását, és allergiák vagy gombás betegségek megjelenését is provokálhatják.

A kenőanyagok befolyásolják a gyermek fogantatását?
Sok párban, fogamzásgátlással kapcsolatos problémákkal, a spontaneitás eltűnik az intimitás során. A nemi közösülés rutinná válik, és fő célja a teherbe esés lehetősége. A kölcsönös öröm elhalványul a háttérben, ami a libidó csökkenéséhez vezet.

A helyzetet ronthatja a meddőségi gyógyszerek szedése, amelyek közül sok negatívan befolyásolja a nők természetes kenésének termelését. Ilyen esetekben intim gél használata szükséges a hüvelyszárazság megszabadulásához. A szexuális szekréció hiánya megnehezíti a spermiumok mozgását a tojásba, ezért csökken a teherbe esés valószínűsége. Ezenkívül a "száraz" nemi közösülés növeli a nyálkahártya sérülésének kockázatát, és fájdalmat és kényelmetlenséget is okoz.

Melyik kenőanyagot válasszuk a teherbe eséshez?
Annak megértéséhez, hogy a kenőanyag befolyásolja-e a fogantatást, a választás során tanulmányozza a gyógyszer összetételét. Az alaptól függően az intim gélek a következők:
Vizes - a leginkább semleges összetételű gyógyszerek, amelyek konzisztenciája hasonlít a szexuális szekrécióra. Alkalmas mindenféle nemre, hipoallergén, nem befolyásolja a hüvelyi mikroflórát. A teherbeesés esélyének növelése érdekében jobb, ha vízbázisú géleket használunk illatanyagok és illatanyagok nélkül.
Szilikon - az ilyen gyógyszerek vízállóak és az alkalmazás után sokáig nem száradnak ki. A készítmény káros anyagokat tartalmazhat, amelyek allergiás reakciókat okoznak.
Olaj - ha teherbe akar esni, nem kívánatos olaj alapú kenőanyagokat használni. Komponenseik agresszíven befolyásolják a férfi csírasejteket, gátolva motoros aktivitásukat.

A fogantatáshoz szükséges kenőanyagok nem tartalmazhatnak spermicideket, parabéneket vagy más olyan anyagokat, amelyek negatívan befolyásolják a sperma minőségét. Például a készítményben lévő glicerinnel rendelkező alapok megváltoztatják a női mikroflóra savasságát, ami a férfi csírasejtek halálához vezet, amikor belépnek a hüvelybe.

Továbbá, ha teherbe akar esni, ne használjon fokozott viszkozitású intim géleket, mert ezek megnehezítik a spermiumok mozgását. Válasszon olyan kenőanyagokat, amelyek textúrája hasonló a nyaki nyálkához, hogy a spermiumok könnyen behatolhassanak a további megtermékenyítéshez.

Milyen tényezők növelik a teherbeesés esélyét?
Az intim kenés mellett más tényezők is befolyásolhatják a fogantatást. Egészséges életmód, állandó stressz hiánya. Rendszeres orvosi vizsgálatok, kiegyensúlyozott táplálkozás.
Az intimitással a párnak nagyobb figyelmet kell fordítania az előzetes simogatásokra. Az erős izgalom serkenti a természetes kenőanyag aktív felszabadulását, ami pozitív hatással van a partnerek érzéseire és növeli a teherbe esés valószínűségét.

Mit árthat a terhesség tervezésekor?
Az, hogy a kenőanyag zavarja-e a fogantatást, összetételétől függ. Ha a gyógyszer glicerint, észtereket, spermicideket vagy szintetikus illatanyagokat tartalmaz, akkor jobb, ha nem használja a terhesség tervezésekor. A fogantatással kapcsolatos problémák a következőkhöz is vezethetnek. Magas fizikai terhelés, pszicho-érzelmi túlmunka, gyógyszerek, alkohol vagy drogok szedése. Gyakori szex, hormonális zavarok, ovuláció hiánya vagy más egészségügyi problémák.

Ezért, ha teherbe akar esni és egészséges, teljes időtartamú babát szülni, adja fel a rossz szokásokat, tartsa be az egészséges életmódot, és teljes orvosi vizsgálaton is átesik.

Ellenjavallatok a kenőanyagok használatára
Az intim kenőanyagoknak nincsenek komoly orvosi korlátai. Az egyetlen ellenjavallat a kenőanyag bizonyos összetevőinek egyéni intoleranciájának tekinthető. Az allergiás reakciók megnyilvánulásának kizárása érdekében jobb, ha intim géleket használunk szerves összetételű, színezékek és tartósítószerek nélkül.

  • Intim kenőanyagokat SZEMÉLYESEN VÁSÁROLHAT itt Budapest, Károly krt. 14. félemelet. Síkosítókat nonstop rendelhet webáruházunkból, az üzletünkben készleten vannak! RENDELÉS webshop síkosító választékából itt.

Nekünk fontos, hogy mindenki megtalálja a számára ideális síkosítót. Mivel többféle variációt ismerünk, ezért röviden áttekintjük, hogy melyiknek milyen előnyei és hátrányai vannak. Lényeges, hogy mindezt már előre megtegyük, hogy ne a helyszínen kelljen dilemmázni, és nehogy rosszul döntsünk. Hiszen a jó síkosító nem csak a nedvesedést pótolja, de sokkal kielégítőbbé és izgalmasabbá teszi a szexet. 

Keresés