Az INTIM CENTER szexshop ❤️ weboldalt csak 18 éven felüliek látogathatják! A használatával kijelenti, hogy elmúlt 18 éves, és az Elfogadom gombbal jóváhagyja a cookie-k használatát az érvényes irányelvek értelmében. 
Termékek Menü

A potencia probléma a párkapcsolatra is kihat

A potencia probléma a párkapcsolatra is kihat Nem áll fel rendesen? Bizonytalan az erekciód? Statisztikák szerint a férfiak nagy része, 50–70 százaléka szembesül élete során valamilyen szexuális zavarral. Mivel az érintettek ódzkodnak a háziorvos vagy egy szakember felkeresésétől, közülük sokan vény nélkül kapható szerekhez fordulnak. Jó megoldás lehet, ha például egy recept nélkül is kapható potencianövelő készítmény megvásárlása mellett döntünk, de ezek megbízhatóságát is számtalan tényező befolyásolja, ezért teljesen biztosra nem mehetünk.
Az egészséges, boldog szexuális élet a párkapcsolatok egyik alappillére. Nem kell kétségbeesni azonban akkor sem, ha merevedési zavar akadályozza ennek kiteljesedését, hiszen napjainkban ez legtöbbször jól kezelhető, átmeneti probléma. A merevedési zavar a kielégítő szexuális tevékenységhez szükséges merevedés elérésének és fenntartásának képtelensége. 
  • Merevedési problémám van, pontosabban, amikor eljön az aktus ideje, a hímvesszőm nem teljesen áll fel, csak félig-meddig. Anno voltam orvosnál, kaptam rá gyógyszert, de nem használt. Ha jól tudom, fejben kialakul valami góc, ezt a gyógyszer felbomlasztja. Régen sok pornófilmet néztem, de még a mai napig is. Menjek vissza a dokihoz?

Sok férfi tapasztal alkalmankénti, vagy átmeneti merevedési problémákat, de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy ez a működési zavar, az erektilis diszfunkció krónikus állapottá válik. A potencianövelők tartós szedése nem ajánlott. A potencianövelők általában szildenafil, tadanafil, avanafil tartalmú gyógyszerek, melyeknek vannak mellékhatásai, és nem is szedheti csak úgy bárki. Olvasónk nem írta a levélben, hogy pontosan mit és mennyit vett be a szexhez, hány órával az aktus előtt tette, pedig ezek fontos adatok ahhoz, hogy ezzel kapcsolatban bármit mondjak.
Mivel több hatóanyagú gyógyszer is elérhető, az urológussal érdemes lenne erről egyeztetni, és mindenképpen szükséges lenne egy teljes körű kivizsgálás, ami érinti a hormonrendszer vizsgálatát, a vércukorszintet, a szív működésének vizsgálatát is. Bármelyik hatóanyagú gyógyszert veszi be valaki, biztos, hogy az alkohol fogyasztása nem ajánlott (hiszen az is hat a véráramra), és bizonyos betegségek, egyéb gyógyszerek szedésére is oda kell figyelni.

A gyógyszer csak és kizárólag a tünetet oldja meg, és nem a fő problémát: lehet, hogy komoly szervi oka van a merevedési zavarnak, de az is lehet, hogy lelki az oka. Ez utóbbit csak terápiás környezetben lehet felfedni, és a problémát megoldani. A potencianövelők tartós szedésével akár egy életre el is veszítheti valaki a merevedési képességét, sőt, akár a látását is, ezért csak és kizárólag ritka alkalmanként javasolt szedni, nem pedig rendszeresen.

A gyógyszer problémaköre mellett a pornónézési szokások sem tesznek jót a merevedésnek, hiszen a merevedés és az ejakuláció egy reflexfolyamat a testben, ám ha valaki évtizedeken keresztül ahhoz szoktatja a péniszét, hogy nem kell 80–100 százalékos merevedés a működéshez, és már lankadt állapotban magához nyúl, akkor szexuális helyzetben sem fog magától működni. A vizuális inger a pornófilmekben rendkívül erős, a partner látványa fehérneműben nem tudja überelni a pornókban látott jeleneteket. Ráadásul sem a nő hüvelye, sem a szája, sem pedig a keze nem képes ugyanazt a szorítást és ugyanazt az erősséget megadni a pénisznek, mint amihez a férfi hozzászoktatta magát a maszturbálással. A merevedési gondnak tehát ehhez is köze lehet. Ahhoz, hogy a szexuális élet teljes legyen, a pornóból vissza kell venni, és át kell szoktatni a pénisz működését.

  • 28 éves vagyok, a stressz miatt előfordul, hogy merevedési problémám lesz szex előtt. Különösen akkor fordul elő, amikor új partnerrel kerülök össze, és már sejtem, hogy ez fog történni, ezért csak még jobban rágörcsölök. Egyébként valószínűleg fizikai problémám nincs. 

Leírja még, hogy sikeresen kipróbált egy potencianövelő készítményt, de azt csak átmeneti megoldásnak szánta, fejben szeretné megoldani a problémát, rendbe tenni magát. Ezzel kapcsolatban feltett még néhány kérdést. hogy az OÉTI engedélyes, csak gyógynövénytartalmú potencianövelők okoznak e függőséget, azaz előfordulhat-e hogy hosszú távon csak rontanak a helyzeten és ezek nélkül már nem is lesz merevedése.

Teljesen normális, ha a kapcsolatok kezdeti szakaszában még stresszeli magát, hiszen a bizalom lassan épül ki egymás között - mondja a szakember. Ettől függetlenül érdemes az egész problémacsomagot megértenie! Mi lehet a hátterében, hogy eleinte, a kapcsolatok kezdeti időszakában, ez a stressz ekkora zavart okoz a szexualitásában? 

A potencianövelő szerek segítenek és megerősítik a személyiséget, ám jól érzi, ha szerfüggőséget nem is, de egyfajta önmegerősítést adhatnak: abban kezd hinni, hogy csak a szer használata mellett lehet önnek merevedése. Amennyiben van jól működő időszaka, akkor ebből erőt merítve a probléma érzelmi gondolkodásbeli okait feltárva, célszerű lenne megerősödnie annyira, hogy eleinte se kelljen gyógyszerhez nyúlnia - válaszolja a szakember.

Keresés