Az INTIM CENTER szexshop ❤️ weboldalt csak 18 éven felüliek látogathatják! A használatával kijelenti, hogy elmúlt 18 éves, és az Elfogadom gombbal jóváhagyja a cookie-k használatát az érvényes irányelvek értelmében. 
Termékek Menü

Szex coach, bodywork, szexuálpszichológus, szexterapeuta - a szex jövője elkezdődött

Szex coach, bodywork, szexuálpszichológus, szexterapeuta - a szex jövője elkezdődött

A szexualitás és szexkütyük innovatív változása a nyitottság és megértés felé, újabb dimenziókba, eddig nem ismert irányba fejlődik. Ezt figyeli, és követi az INTIM CENTER szexshop már 33 éve. A szexualitás és az erotikus segédeszközök alakulása összefügg, ennek közvetítése az első magyar szexshop üzletpolitikájának része. Előre vesszük a lényeget:
- Szex coach mindenhol szóbeli terápiát jelent, amikor a terapeuta szeretné a kliensét kimozdítani onnan, ahol a szexuális életében tart.
- Bodywork specialista már hozzá is ér a klienséhez, a terápia vége akár szexuális aktus is lehet.
- Szexuálpszichológus az pszichológusból lesz ELTE képzésen. Alternatív formákban (tantra, szomatikus kezelés, intim segítő, szex tanácsadó) nincs akkreditált képzés.
- Szexterapeuta, a szexuálterápia lényege, hogy a szex-szel kapcsolatos probléma miértjét kiderítse, és orvosolja azt, javítva ezzel a páciens szexuális életét.

Az egészséges mentális állapot része a szexuális élet öröme. Egyes országokban ezt alanyi jogon biztosítják a mozgásképtelen embereknek, nálunk prostitúciónak minősül. A világ számos országában már túl vannak a második szexuális forradalmon, de hazánk még gyerekcipőben jár ezen a területen.

A skandináv országokban, Dél-Amerikában, Angliában például receptre írják fel és biztosítás fedezi a szellemileg egészséges, ám fizikailag korlátozott emberek – köztük az izomsorvadásban szenvedők és nyaktól lefelé bénult betegek – szexuális kiteljesülését. Magyarországon a sérült emberek szexuális életét tabuként kezeli az egészségügy, kielégítésük prostitúciónak minősül Hogyan zajlik ez a gyakorlatban? A legszemléletesebben a Helen Hunt főszereplésével készült Terápia című film mutatja be, amelyben az Oscar-díjas színésznő szexterapeutát alakít, akit felbérel egy nyaktól lefelé mozgásképtelen férfi, hogy vezesse be a testi élvezetek világába, amit maradéktalanul meg is tesz.

Magyarországon azonban a sérült emberek szexuális életét tabuként kezeli az egészségügy, kielégítésük prostitúció­nak minősül. Amerikai szexkutató volt az úttörő A bodywork módszer kidolgozása Neal Wecker amerikai szexkutató nevéhez fűződik. A szakember 2003 óta tart hazánkban is előadásokat. Gyakorlatba átültetett elmélete szerint a szóbeli terápiába a testet és az érintést is be kell vonni.

Hazánkban az ELTE képez pszichológusokat szexuálpszichológusnak, de alternatív formákban (tantra, szomatikus kezelés, intim segítő, tanácsadó) nincs akkreditált képzés. – A szex coach mindenhol szóbeli terápiát jelent, amikor a terapeuta szeretné a kliensét kimozdítani onnan, ahol a szexuális életében tart. Itthon a szex coach összemosódik a bodywork kifejezéssel.

Szexterapeuta, a szexuálterápia lényege, hogy a szex-szel kapcsolatos probléma miértjét kiderítse, és orvosolja azt, javítva ezzel a páciens szexuális életét.
Ha a szex egy páros tagjai között nem működik, az a fél, aki a probléma rabja, hibásnak érzi magát - nem biztos magában, haragossá, frusztrálttá és elutasítóvá válik. A terápia lassú, a partnerek közti nyílt kommunikáció és megértés pedig nagyon fontos része. Arra is rávilágít, hol van hiba a partnerek közti kommunikációban. Milyen esetekben fordulhat az ember szakemberhez?
A leggyakoribb a korai magömlés, de több olyan lelki probléma, gát létezik, amely a szex terén gondot okoz. De a szexuális izgalomtól kezdve az alacsony vágyon át a női orgazmus zavarig mindenben tud tanácsot adni a szakember. Az erekciós zavar, vaginizmus, hüvelygörcs, fájdalmas közösülés, férfi orgazmus zavar, szexuális averzió vagy fóbia, illetve a szexuális vágy zavara is mind olyan problémás dolgok közé tartozik, amely szaktanácsadást kíván.
A szexuálterápia a pszichoterápiák közé tartozik. A szexuálterápiát gyakorlott terapeuta, doktor vagy pszichológus vezeti, négyszemközt beszélget a pácienssel vagy a páros tagjaival. A bevezető beszélgetések nem csupán a szexuális probléma hátterét igyekeznek felderíteni, hanem az egész kapcsolat milyenségére is keresik a választ.

Egy szomatikus bodywork-specialista már hozzá is ér a klienséhez. A surrogate terapeutát – ilyen a Helen Hunt által játszott karakter – pedig helyettesítő terapeutának tudnám fordítani. Ez jelenti azt, hogy a terápia vége akár szexuális aktus is lehet – mondta a Borsnak Németh Éva, a Tudatos Szex Alapítvány és Szövetség elnöke. Helen Hunt a Terápia című filmben szerzett testi örömöt a kliensének Éva szex coach és bodywork, vagyis szóbeli kezelésen túl, ha szükséges, érintéseket is alkalmaz, de egy bizonyos határt nem lép át. Az ő módszerének nem része a szexuális aktus, de titokban hazánkban is dolgoznak gyógyító szexterapeuták.

Németh Éva szexcoach és body work külföldön képezte magát   – Ismerek helyettesítő partnereket, de mivel Magyarországon ezt a terápiát még nem fogadták el, nem szívesen állnak nyilvánosság elé – árulta el Éva.

- A szex segítségével felszabadíthatjuk a gátlásainkat, amelyek az élet más területén akadályoznak minket a továbblépésben. A hozzám fordulókkal egyedi terv alapján dolgozom, olyan világot teremtve, ahol feloldódnak. Azt is megtudtuk, egyre többen kérnek segítséget az alapítványuktól, ahol képzett szakemberek dolgoznak. Munkatársainak többsége külföldön szerezte tudását. Magyarországgal ellentétben ugyanis rengeteg egyetemi és tanfolyami képzésen oktatják a szexterapeutákat. - Az elmúlt tíz évet Éva is tanulással töltötte. Egyetemi diplomát szerzett, és számos tanfolyamon képezte magát. Ismeri az emberi test anatómiáját, pszichológiai tanulmányokat folytatott, kitanulta a masszázstechnikákat, az akupunktúrás pontokat, és a spiritualizmusban is elmélyült. 

A párkapcsolati és szexszakértők rengeteg párkapcsolati és intim problémával találkoznak a pályafutásuk során. A képen látható Gigi Engle coachként és online tanácsadóként is dolgozik, így rengetegen fordultak már hozzá segítségért. Azonban bevallotta, hogy őt is meglepte, mik az emberek leggyakoribb kérdései a szexről.

Elárulta, meglepően hétköznapinak és egyszerűnek tűnő témákban faggatják a legtöbbször, ezért úgy döntött, csokorba szedi ezeket, hogy ne csak pácienseinek, hanem másoknak is segíthessen. A Mindbodygreen oldalán írta le, milyen kérdésekkel fordulnak hozzá általában, és az ezekre adott válaszait, tanácsait is megosztotta.

Honnan tudhatom, hogy mit szeretek az ágyban?
Orgazmusom sem volt még soha”A coach szerint rengetegen nem tudják, mire vágynak az ágyban, mit élveznek a legjobban, és nem ismerik saját testüket. Úgy véli azonban, hogy ahhoz, hogy ez megváltozzon, az önkielégítés a legjobb megoldás. Sokan sajnos még mindig szégyenletes, titkolnivaló dolognak tartják, pedig valójában teljesen normális és egészséges: nemcsak az örömszerzés egyik fajtája, de nagyon hasznos is. Ha az ember sosem érintette még meg önmagát, nem tapasztalta meg, mi okoz számára gyönyört, akkor egy partnerrel még nehezebb dolga lesz. 

Mindenkinek azt tanácsolja, hogy fedezze fel a testét, találja meg, mi adja a legnagyobb élvezetet, kísérletezzen bátran, később pedig ne féljen a párjával is megosztani ezeket.

Miért nem vagyok elég nedves szex közben?
A szakértő elárulta, a második leggyakoribb kérdés, amivel a nők fordulnak hozzá, az az, hogy miért nem nedvesednek kellőképpen az együttlétek előtt, illetve alatt. Úgy véli, a legfőbb gond itt nemcsak az, hogy nem elég hosszú az előjáték, hanem az is, hogy nem megfelelő.

A nők orgazmusának és izgatásának kulcsa ugyanis a csikló, nem pedig a hüvely: a legtöbb nőnek a klitorisz ingerlésére van szükség ahhoz, hogy izgalmi állapotba kerüljön, sőt nagy részüknél ez a csúcsra jutáshoz is nélkülözhetetlen.

Ha az itt található idegeket stimulálja a partner, akkor az egész nemi szerv izgalmi állapotba kerül, így beindul a nedvesedés is. Ennek hiányában azonban nemcsak utóbbi marad el, hanem fájdalmas, kellemetlen és kevésbé élvezetes is lesz az együttlét. Ha viszont így sem oldódik meg a helyzet, a síkosító használata megkönnyítheti a helyzetet.

Miért van az, hogy vibrátorral van orgazmusom, szex közben viszont nincs?
A coach hangsúlyozta, a vibrátorok jó részét direkt a test és nemi szerv igényeihez tervezték, ráadásul, mivel használója saját maga irányítja, sokkal könnyebben átélheti így a gyönyört, mint szex közben. Arra hívja fel azonban mindenki figyelmét, hogy nem az orgazmust kell hajszolni, hanem igyekezni kell átélni az egész folyamatot, figyelni a test minden rezdülésére, arra, hogy mi jó, és mi kevésbé. Elárulta, teljesen normális, ha valakinek vibrátorra van szüksége a csúcsra jutáshoz, ez az eszköz viszont segíthet abban is, hogy megtudja, mi okoz számára örömet, és a partnert is rávezesse erre a szeretkezés közben. 

Mit lehet tenni egy kapcsolatban libidókülönbség esetén?
A felek eltérő libidója sok párnál okoz problémákat. Sajnos a szakértő szerint nincs rá egyszerű, gyors vagy mindenkinél működő megoldás, de ami leginkább segíthet, az az őszinte kommunikáció. Kevesen merik felhozni a témát, ha pedig mégis szóba kerül, gyakori, hogy a partner védekező vagy támadó üzemmódba kapcsol, ez azonban csak még több konfliktust okoz. A legfontosabb, hogy nyíltan beszéljenek a helyzetről, a nehézségekről, és igyekezzenek mindkettőjük számára megfelelő változtatásokat keresni, kompromisszumokat kötni.
A szeretkezés ugyanis a párkapcsolatok egyik alappillére, és fontos, hogy mindkét fél elégedett legyen a szexuális életével. A szakértő szerint a fenti kérdések rávilágítanak arra, hogy alapvetően mindenkinek többet kellene beszélnie a szexről. Nemcsak az iskolákban kellene nagyobb szerepet szánni a felvilágosításoknak, de a párkapcsolatokban sem számíthatna semmi tabunak, ami az intim együttlétekkel és a felek vágyaival kapcsolatos. A kérdésekkel, bizonytalanságokkal, problémákkal pedig nemcsak egymáshoz, hanem egy szakértőhöz is bátran lehet fordulni.

- Jómagam gyakran ajánlom a szeretkezés technikájában járatlan pácienseimnek, vegyenek maguknak valamilyen erotikus segédeszközt, mert azzal játszadozva többet tudhatnak meg önmagukról, mint hinnék. A félénk és csalódott nőknek szívesen felírnám receptre a csodálatos "rehabilitációs eszközt". Az orgazmust ismerő hölgyek pedig úgy tapasztalják, vibrátorral másféle, áthatóbb kéjérzet járja át őket, mint szeretkezéseik alkalmával. A menopauza után is érdemes rendszeresen vibrátort használni, mert fenntartja a hüvely természetes váladékképző képességét, és segít megőrizni a rugalmasságát. A vibrátorral egyszerűen megszüntethető a kielégítetlenségből adódó idegfeszültség, szóval sok kellemes és vidám percet szerezhet magányos órákon és párunk társaságában egyaránt - mondja egy magyar coach.

A szex hatása a testre.
A szeretkezés nemcsak a párok közötti kapcsolatot erősíti, és teszi boldogabbá, hanem a testedre nézve is rengeteg pozitív következménye lehet. Ezekről még biztosan nem hallottál.

Források: Borsonline.hu, Femina.hu, Mindbodygreen.com. A sexcoachok által ajánlott rehabilitációs, terápiás szex játékszerek, termékek alább.
 

Keresés