Az INTIM CENTER szexshop ❤️ weboldalt csak 18 éven felüliek látogathatják! A használatával kijelenti, hogy elmúlt 18 éves, és az Elfogadom gombbal jóváhagyja a cookie-k használatát az érvényes irányelvek értelmében. 
Termékek Menü

Szexjátékok tisztítása és tárolása

Szexjátékok tisztítása és tárolása A szexuális játékszer megvásárlása után sokan szembesülnek azzal a kérdéssel, hogy miként tisztítsák meg megfelelően, hogy ne ártsanak sem az anyagnak, sem maguknak. Sok tisztítószer jól ismert antiszeptikumokat alkalmaznak alkoholt, klórhexidint és miramistint. Ezeket szexkütyüknél alkalmazni azonban nagy hiba. Ebben a cikkben elmondjuk, hogyan kell megfelelően és biztonságosan ápolni a szexuális játékokat.

A szexuális játékszerek különféle anyagokból készülnek úgy mint: orvosi szilikon, műanyag, fém, üveg, cyber, neoskin, PVC és még sok más. Fontos megérteni, hogy a játék speciális anyaga némi karbantartást igényelhet. Ha azt szeretné, hogy a játék hosszú ideig szolgáljon, nem változtatja meg a színét és alakját, és hogy ne maradjanak rajta idegen szagok, kövesse az összes gondozási javaslatot.

Fontos tudni
Az első dolog, amit szeretnék elmagyarázni, miért nem lehet még mindig alkoholt, klórhexidint és miramistint használni a játékok tisztítására? Az a tény, hogy ezek a termékek kiváló antibakteriális hatásúak, de túl agresszívek. És megölik mind a káros, mind a hasznos baktériumokat, és ez károsítja a mikroflórát. Korábban azt gondoltuk, hogy ezek az anyagok biztonságosak, mert például a nőgyógyászatban használják őket. De végül is senki sem látogat minden nap nőgyógyászt, így a műszer klórhexidinnel történő kezelése biztonságos. A klórhexidin és a miramistin azonban kumulatív hatást fejt ki, és gyakori alkalmazásuk esetén károsítják a mikroflórát. Az alkohol pedig univerzális oldószer, amely elpusztítja a játékok anyagát.
 

Mi a játéktisztító?
Ez egy speciális eszköz az intim kiegészítők tisztításához és fertőtlenítéséhez. Nem tartalmazhat zsírt, etil-alkoholt és agresszív adalékokat. A tisztítószer fő hatóanyaga egy vegyszer (például triklozán), amely hatékonyan eltávolítja a baktériumokat, vírusokat és mikroorganizmusokat a játék felületéről. Sőt, meglehetősen hatékonyak és ugyanakkor biztonságosak az emberek számára. A tisztítószerek különböző formákban kaphatók: gélek, spray-k és habok. A géleket tartják a leghatékonyabbnak, mivel hosszabb ideig kell elpárologniuk a játék felületéről, és ennek megfelelően aktív komponenseik jobban megtisztítják. Ha azonban a lehető leggyorsabb tisztításra van szüksége, jobb, ha spray-t használ.

Az intim higiénia miatt a játékot a következőképpen tisztítjuk: használat után azonnal öblítse le meleg folyó víz alatt, hogy lemossa a váladék maradványait, majd alkalmazzon tisztítószert, és egy idő után törölje szárazra a játékot szöszmentes ruhával. Ezt követően biztonságosan elraktározhatja a játékot.
Talán az antibakteriális tisztítószer nem mindig lesz kéznél, akkor elfogadható, ha a játékot tiszta folyó vízzel és lúgmentes szappannal tisztítjuk. Szeretném azonban kiemelni azokat az eseteket, amikor a játékok fertőtlenítő tisztítószerére van szükség:

Ha Ön és partnere vagy partnere ugyanazt a játékot használja
Ha vaginálisan és análisan is használja a játékot. Mert az anális mikroflóra nem kompatibilis a hüvellyel;
Ha elég gyakran van rigó. Mert ebben az esetben jobb, ha a lehető legnagyobb mértékben megvédi magát a baktériumoktól;
Ha a játéknak összetett alakja van, és különböző kiemelkedései és szabálytalanságai vannak. Különösen a lombikokban lévő férfi maszturbátorok, ezeket nehezebb jól öblíteni, és baktériumok halmozódhatnak fel benne;
Ha nincs lehetősége a játékok helyes, egymástól elkülönített tárolására. Ebben az esetben a tisztítószert a játékkal való érintkezés előtt és után kell használni;
Ha sok játékod van különböző anyagokból. Csak kényelmes, mivel a tisztítószerek sokoldalúak és ártalmatlanok.
A játékápolás másik fontos pontja a kenőanyagok. Mindig olyan intim kenőanyagot válasszon , amely kompatibilis a játék anyagával. Ne használjon kenőanyagként krémet, olajat, vazelint stb. Ez nemcsak a játék anyagát károsítja, hanem egészségét is. Az intim kenőanyagokat különböző alapokon állítják elő: víz, szilikon, ritkábban olaj alapú kenőanyagok és hibridek (például víz-szilikon). Ezért feltétlenül meg kell találnia, hogy melyik kenőanyag alkalmas a játékához.

Szexuális játékok gondozása, az anyagtól függően 
A legporózusabb anyagok a kibernet, a neoskin, az ultraskin, az egyéb "realizmus" és a gél (PVC). Ezeket a játékokat a legfinomabb gondozni. Először folyó víz alatt tisztítjuk, majd a játékok speciális eszközével kezeljük. Az ilyen anyagokból készült termékeket csak vízbázisú kenőanyagokkal használja, mivel más kenőanyagok károsítják az anyagot. A reális tárolást játékporral kezeljük. Az összes porózus anyagból készült játékot egymástól elkülönítve, fény- és hőforrásoktól távol tároljuk.

Közepes porozitású anyagok. Ezek orvosi szilikon, hőre lágyuló elasztomer (TPE), hőre lágyuló kaucsuk (TPR). Először folyó vízzel tisztítjuk, majd tisztítószerrel kezeljük. Ezek az anyagok elég tartósak, és megfelelő gondossággal nem veszítik el színüket és formájukat. Előnyös, ha ilyen termékeket vízalapú kenőanyagokkal használunk, a szilikon kenőanyagok is elfogadhatók.
Nem porózus anyagok. Műanyag (minimális porozitás), fém, üveg, kerámia. Nem igényelnek különösebb gondozást, mivel nem porózus szerkezetűek. Elég, ha vízzel leöblítjük, és bármilyen antiszeptikumot felviszünk. Még az előbb említett klórhexidin, miramistin és alkohol is alkalmas ezekhez az anyagokhoz. Az ilyen kezelés után azonban mindenképpen mossa le a játékot meleg vízzel és enyhe lúgos szappannal, hogy lemossa az ilyen agresszív terméket. Bármilyen kenőanyaggal használható.

Szexuális segédeszközök tárolása
A különböző anyagokból készült játékokat egymástól elkülönítve tárolja. Ideális esetben minden játéknak külön, szoros tasakkal kell rendelkeznie. Néha a vásárlás részét képezik. De nem minden gyártó rendelkezik kiváló minőségű termékekkel, és néhányuk egyáltalán nem jár játékkal. Ebben az esetben a tároló táskát külön lehet és kell is megvásárolni.
A mai napig a legjobb játékzsákokat a német Fun gyár gyártja. Figyelemre méltóak vízállóságuk miatt, stílusos megjelenésűek, és otthoni tároláshoz és utazáshoz egyaránt kényelmesek. Különböző méretben és kivitelben vannak lehetőségek. Továbbá, ellentétben az általában játékokkal ellátott táskákkal, a Fun gyári kozmetikai táskák cipzárral vannak ellátva, amely lehetővé teszi, hogy biztos legyen a játék lezárásában.

Általában a játékok gondozása nagyon egyszerű. Csak három pont van: helyes tisztítás, helyes használat és helyes tárolás. Ez lehetővé teszi, hogy a játék anyagát minél tovább tökéletesen megőrizze. És ha betartja az összes szabályt, a játékszere nem hoz mást, csak örömet.

Keresés