Termékek Menü

A szex evolúciója, így változott az emberek hozzáállása a szexhez

A szex evolúciója, így változott az emberek hozzáállása a szexhez

A szex iránti hozzáállás drámai módon megváltozott az elmúlt évtizedekben. Az egykor helytelennek, sőt szégyenteljesnek tartott gyakorlatokat, például a házasság előtti szexet és az azonos neműek kapcsolatát ma már mindennaposnak tekintik. A párok bélyegző nélkül az útlevelükben élnek, és közös gyermekeket nevelnek, és az azonos neműek házassága a világ számos országában törvényes. 

Így változott az emberek szexuális hozzáállása
Úgy döntöttünk, hogy megértjük, hogyan változott az emberek intim élethez való hozzáállása az elmúlt években, és miért nem lehet többé suttogva kimondani a "szex" szót.

A szex szó nem ijesztő
A 21. században az intim kapcsolat megszűnt szégyenteljesnek lenni, és mindennapos dolognak kezdték felfogni. Azt a tényt, hogy a társadalom elkezdte teljes hangon ejteni a "szex" szót, sok tényező befolyásolta: a szólásszabadsághoz, a társadalmi mozgalmakhoz, a médiához és a közösségi hálózatokhoz való jog tette lehetővé, hogy ne szégyelljen szopásról és hüvelyi golyókról beszélni. 

Mindezek ellenére a 20. század volt a „kiindulópont” a szex mint valami közönséges elismerésében. Ebben az időben az intim kommunikációt tudományként kezdték tanulmányozni, a pszichére és a pszichológiára támaszkodva megjelentek az első képesített orvosok és a speciális terminológia. A fogamzásgátlás új eszközeinek megjelenésével a világ változik, mert a szex most nem csak a nemzésről szól.  

A házasság nélküli szex rendben van
Az 1970-es évek elején a házasság előtti szexet a világ népességének csupán egyharmada tartotta elfogadhatónak, és ez a szám ma megduplázódott. Ez a drámai növekedés a fogamzásgátlók minőségének javulásával és variációival jár, amelyek intim kapcsolatokat tesznek lehetővé különböző partnerekkel, alacsony a szexuális úton terjedő fertőzések fertőzésének kockázata. 

Ezenkívül a feminizmus népszerűsítésével fontosak azok a mítoszok, amelyek szerint csak a férfiaknak van szükségük szexre, a nők számára pedig a „kényelem és a családi fészek”. A társadalom felismerte, hogy a nők ugyanolyan örömet szereznek a közösülésben, mint a férfiak, ezért a legtöbb ember indokolatlan előítéletek nélkül kezdett kapcsolatba lépni a házasság nélküli szexel.

Szex és közösségi média
Az internetezők negyede és egy szociológiai vállalat szerint az internetet használja a találkozás módjaként. A felmérés kimutatta, hogy amikor barátaikkal, ismerőseikkel és szexuális partnereikkel kommunikálnak, az emberek egyre inkább használják a szex szót anélkül, hogy ezt bármilyen módon lepleznék. 

A szexuális nevelés hiánya miatt a társadalom elkezdett belemerülni az internetbe új ismeretekért, ami a kutatás szerint növelte a férfiak és a nők felelősségét mind maguk, mind partnereik iránt. 

Szexuális sokszínűség
A párok számára a szex nemcsak az örömszerzés módjává vált, hanem a kommunikáció témájává is. A modern világban egyre több partner nem habozik megvitatni azokat a módszereket és módokat, amelyekkel elérhetik az orgazmust, vagy változatosabbá tehetik intim életüket. Így a partnerek nem csak a nemük minőségét javítják, hanem a kapcsolatot is erősítik, minden "tabutémát" felvetve a beszélgetéshez. 

Az azonos neműek sem félelmetesek
A társadalom toleránsabbá vált az azonos neműek és általában az azonos nemű párok iránt. Tanulmányok azt mutatják, hogy a 80-as években született emberek csak 20% -a tartja normálisnak az azonos neműeket. A „Z” és az „Y” generáció esetében ez a mutató sokkal magasabb - 50% -kal egyenlő. 

Szívesen használnak vibrátort a pasik is
Nincs értelme dugdosni a hálószobában, mert nem tekintik konkurenciának, sőt abszolút együtt tudnak élni a szexkütyüvel a pasik, legalábbis egy új felmérés szerint.
A zavar-e a vibrátor használata szex közben kérdést tették fel az amerikai kutatók nemrég egy felmérés alkalmával, melyben háromezer, 18 és 60 év közötti férfit és nőt kérdeztek meg a szexjátékszerekkel kapcsolatban. Míg a nők 37 százaléka szerint biztosan csalódott lenne a partnere, ha szex közben elektromos segítséget vetnének be, addig a megkérdezett férfiak 70 százaléka mondta azt, hogy semmi problémája nincs azzal, ha az ágyban a vibrátor is előkerül.

Egy másik felmérésből az is kiderült, hogy a pasik 45 százaléka ráadásul tart is otthon vibrátort, ha másért nem, akkor azért, hogy biztosra menjen – vagyis hogy a nő tutira elmenjen. Az amerikaiak fele pedig rendszeresen használja is a szexkütyüt, sőt úgy gondolja, hogy a vibrátor pozitív hatással van a szexuális életére. A megkérdezetteknek csak 10 százaléka nyilatkozott negatívan a szexgéppel kapcsolatban.

Az biztos, hogy a vibrátor használata egyre elfogadottabb. És abban is van valami, hogy a műpénisz hozzájárulhat az örömtelibb szexuális élethez. A szexológusok szerint ugyanis a vibrátort használó nők magabiztosabbak az ágyban, általában jobban ismerik a testüket, és könnyebben érik el az orgazmust partnerrel is, mint azok, akik nem végeznek önkielégítést.

Keresés