Az INTIM CENTER szexshop ❤️ weboldalt csak 18 éven felüliek látogathatják! A használatával kijelenti, hogy elmúlt 18 éves, és az Elfogadom gombbal jóváhagyja a cookie-k használatát az érvényes irányelvek értelmében. 
Termékek Menü

Impotencia? Gyakori merevedési zavar? Van segítség!

Impotencia? Gyakori merevedési zavar? Van segítség!

Az impotencia egy olyan szó, amelynek általában tudjuk a jelentését, de mit tudunk valójában erről a férfi szexuális problémáról, és milyen potencianövelő szereket kapni? A legjobb potencianövelők itt találhatók a top potencianövelők között! A sorrend a vásárlások száma és a vélemények szerint változik.
Potencianövelők személyes vásárlás az Intim Center potencia üzletben itt Budapest, Károly krt. 14. félemelet. Minden nap nyitva!
Potencianövelők online rendelése az Intim Center potencianövelő kínálatából. Az esemény előtti kapszulákkal 20-30 perc alatt, természetes úton hihetetlenül megnövelheti szexuális teljesítményét!

Kevés orvosi kérdés olyan tabu, mint a férfiak szexuális impotenciája és merevedési zavara. És jó okból: a kollektív képzeletben a merevedési zavar sajnos továbbra is a férfiasság és a férfiasság elvesztésével jár. Ez a népszerű hiedelem arra készteti az érintetteket, hogy elrejtsék esetleges tehetetlenségüket, és így késleltetik az orvos kezelését. A következmények azonban néha károsak a pár életére, szexuális életére vagy önbecsülésére.

A felmérések azonban azt mutatják, hogy a magyar férfiak közel 39 %-ának alkalmanként merevedési problémái vannak, és legalább 11 % impotenciában vagy merevedési zavarban szenved. Ezekkel a számadatokkal szemben egyértelmű, hogy a probléma messze nem elszigetelt.

Mik az impotencia tünetei?

Az impotencia (vagy merevedési zavar) leggyakoribb tünete az, hogy nem képes erekciót elérni és fenntartani szex közben legalább minden második szexuális találkozáskor. Az impotenciát azonban más tünetek kísérhetik, amelyek segítenek azonosítani a helyzet okait. Így az impotencia a következőkkel is járhat:

  • Csökkent libidó
  • Csökkent szexuális vágy
  • Az orgazmus elérésének nehézsége
  • Ejakulációs nehézség.

A teljes erekció elérésének képtelensége (más néven lágy erekció) szintén az impotencia tünete. Ezenkívül gyakrabban, mint nem, az egyén részéről magas szintű szorongás és szorongás tapasztalható szexuális teljesítményével kapcsolatban.

Ahhoz, hogy impotenciának lehessen tekinteni, az impotenciával kapcsolatos tüneteknek legalább három hónapig kell tartaniuk. Meg kell jegyezni, hogy a tünetek vizsgálata (éjszakai erekció, szorongás, stressz stb.) lehetővé teszi az impotencia okának és eredetének azonosítását.

Merevedési zavarom van, mit tehetek?

A merevedési zavar az erekció elérésének vagy fenntartásának ismételt képtelensége. Meg kell jegyezni, hogy az alkalmi meghibásodás teljesen normális, és nem okozhat aggodalmat sem a férfi, sem partnere számára.

Milyen ételeket kell ennem, hogy kemény legyek? Nincs valódi természetes gyógymód a merevedési zavarokra. Másrészt, mint a gyógyszerek, bizonyos élelmiszerek elősegíthetik a szexuális izgalmat és ezáltal az erekciót afrodiziákum tulajdonságaiknak köszönhetően. Ez különösen igaz a gyömbérre, amely jól ismert orvosság.
Ha erekciót szeretne elérni anélkül, hogy gyógyszert kellene szednie, figyeljen az életmódjára is. Az alkohol, bár gátolja, erekciós problémákat okozhat (nincs erekció vagy részleges vagy lágy erekció). A dohány és a kábítószerek szintén hozzájárulnak az ilyen típusú rendellenességekhez.

A merevedési zavaroknak számos kezelési lehetősége van, a gyógyszeres kezeléstől a szexuálterápiáig. Az urológusok segíthetnek a különböző kezelési lehetőségek értékelésében és a helyzetnek leginkább megfelelő kiválasztásában. Egy sor tesztet és gyengéd technikát fogok gyakorolni. Dolgozni kell az életmód javítása érdekében, beleértve az egészséges táplálkozást, a rendszeres testmozgást és a stressz csökkentését.

Fontos megérteni, hogy a merevedési zavar jelentős hatással lehet az életminőségére és a partnerrel való kapcsolatra. Tudni kell, hogy a merevedési zavar a legtöbb esetben kezelhető. Ha orvossal dolgozik, visszanyerheti a normális erekciós funkciót, és élvezheti a teljes szexuális életet.


Mik az impotencia, a merevedési problémák okai?

A potencia blogban szinte mindenről olvasni, de a merevedési zavar (ED) lehet fizikai, pszichológiai vagy vegyes eredetű, azaz fizikai és pszichológiai is. Az erekció bekövetkezéséhez a pénisznek elegendő vérellátásra és lelassult vérelvezetésre, a péniszbe és a péniszből származó idegek megfelelő működésére, megfelelő mennyiségű férfi nemi hormonra és elegendő szexuális vágyra (libidóra) van szüksége. Ezen rendszerek bármelyikének károsodása merevedési zavarokat okozhat. A férfi táplálék kiegészítők általában átsegítenek a kisebb bajokon:

A potencia blog szerint is a leggyakoribb fizikai okok azok, amelyek befolyásolják a vérkeringést, különösen a pénisz véráramlásának csökkentésével: dohányzás, magas vérnyomás, cukorbetegség vagy túlzott koleszterinszint. A pszichológiai okok között gondolhatunk a depresszióra, vagy egyszerűen a stresszre vagy a fáradtságra. Bizonyos gyógyszerek is szerepet játszhatnak, például a magas vérnyomás, a megnagyobbodott prosztata vagy a depresszió kezelésére használt gyógyszerek.

Mentális (vagy pszichológiai) okok
Mindenféle tényező, mint például a stressz, a félelem, az aggodalom és a kudarctól való félelem, csökkenti az erekciót. A legtöbb esetben a feleséggel vagy barátnővel való kapcsolat problémái okozzák a pszichológiai impotenciát. Testi szinten nincs rendellenesség, az elme az, ami trükközik: a túl sok gondolkodás szexuális kapcsolat közben gyakran megöli az erekciót. Minden férfi életében legalább egyszer átél egy pszichológiai impotencia időszakát. A tehetetlenségnek ez a formája átmeneti, és végső soron meglehetősen normális. Ez a kudarctól való félelem: a férfi fél attól, hogy nem lesz erekciója, vagy attól, hogy nem lesz elég erekciója ahhoz, hogy partnere elégedett legyen: fél a kudarctól. És pontosan ez az, ami megakadályozza, hogy megfelelő erekciót érjen el: az elmét a nyújtandó teljesítmény foglalkoztatja, nem pedig az egyszerű vágy, hogy örömet szerezzen és adjon.

Fizikai (vagy szerves) okok
Számos betegség okozhat impotenciát férfiaknál, például a cukorbetegség. Érrendszeri betegségek, érelmeszesedés, magas vérnyomás, hiperkoleszterinémia stb. Alkoholizmus. Idegi állapotok vagy károsodás (például lumbágó esetén az ideg összenyomódása). Bizonyos gyógyszerek (például magas vérnyomás vagy depresszió ellen) és bizonyos műtétek (különösen a kismedencén) impotenciát okoznak.
Legtöbbször ez az erek betegsége. Társadalmunkat a szív- és érrendszeri betegségek magas százaléka jellemzi. Azonban a pénisz véredényei is szenvednek a test többi részén áthaladó erek behúzódásától. Ami még rosszabb: a pénisz erei olyan vékonyak és törékenyek, hogy még gyorsabban érintik őket, mint a többit! Ebben a tekintetben a dohányzás is nagyon nagy felelősséggel jár! Bizonyított, hogy a dohányosok kis artériái sokkal jobban károsodnak, mint másoké, és ez természetesen a pénisz ereire is vonatkozik.
A kis artériák károsodása mellett a vénák néha az impotenciáért is felelősek lehetnek. Ha ezek a vénák nincsenek kellően elzárva, a corpora cavernosa nyomása soha nem lesz elég nagy az erekcióhoz; akkor „vénás szivárgásról” beszélünk.

Vegyes okok
Az ok gyakran szervi és pszichológiai is. Egy ok előidézhet vagy befolyásolhat egy másik okot: a szervi problémákkal küzdő férfiban egy bizonyos idő elteltével kudarcszorongás alakulhat ki, olyannyira, hogy az erekciója állapota miatt még mindig romlik.

Az impotencia tablettákkal történő kezelése az esetek 95%-ában hatékony

Férfinak lenni a végsőkig! A legkényesebb probléma, amellyel sok férfi szeretne orvoshoz fordulni, de zavarban van, a merevedési zavar tudományos neve. Semmi sem fáj annyira az ember önbecsülésében, megfosztva minket az önbecsüléstől és az önbizalomtól, mérgezi az életünket. De bármely gyógyszertárban és népi jogorvoslatban megragadva a férfiak minden erővel elhalasztják az orvoshoz való utazást, és nem tudják, hogy bajuk gyógyítható.
Ha nem segítenek az alkalmi potencianövelő szerek, akkor nem átmeneti zavarról van szó. Hogy mi okozza ezt a problémát és hogyan kell kezelni? Ezeket a kérdéseket urológusok és andrológusok válaszolják meg.

A férfiak merevedési zavara, amely szerves természetű kóros változások következtében keletkezett, fokozatosan alakul ki. Általában a szexuális élet iránti elhalványuló érdeklődés kíséri. Nehezebb helyzet a pszichogén problémák (depresszió, stressz, pszichológiai trauma, krónikus fáradtság stb.) jelenléte. Ezeknek a betegeknek a többsége reggel erekciót és az önelégültség lehetőségét tartja fenn, és jellegzetes rendellenességeket figyeltek meg a partnerrel való intimitás folyamatában. Vegyes patológiákban mindkét fenti tényező az oka. A férfi potenciazavart kiváltó fő kockázatok közé tartoznak a következők:
- hosszú távú dohányzás;
- alkoholfogyasztás;
- cukorbetegség;
- magas vérnyomás;
- szív betegsége;
- depresszió;
- neurózisok és egyéb mentális zavarok;
- a test alkalmazkodásának ideje az életmód és az étrend hirtelen változásával;
- bizonyos gyógyszerek szedése;
- ülő munka;
- sérülések következményei;
- sebészeti beavatkozások a nemi szervek területén.

Az elhúzódó depresszió az esetek mintegy 25% -ában erekciós problémákhoz vezet. Ez különösen igaz a fiatalokra és a középkorúakra. Ilyen helyzetekben a férfiak merevedési zavarainak kezelésének átfogónak kell lennie, és magában kell foglalnia a pszichoterapeuta rendszeres látogatását. A szerves rendellenességek sokkal gyakoribbak. Általában az erek falainak változásai miatt fordulnak elő, amelyek a test természetes öregedési folyamatainak eredményeként jelentkeznek.

A terápia sikere elsősorban a rendellenesség etiológiájának helyes meghatározásától függ. Pszichogén probléma jelenlétében lehetőség van a szexuális egészség és tevékenység helyreállítására egy speciális szakemberrel folytatott konzultációk segítségével. Sajnos ugyanez nem mondható el a sebészeti beavatkozással vagy akár a prosztata eltávolításával kapcsolatos súlyos szerves rendellenességekről. Mindenesetre szakképzett orvosi ellátásra van szükség a betegség progressziójának megállításához és a visszafordíthatatlan következmények megelőzéséhez.

Lökéshullám terápia (SWT)
Lényege UHT Ez enyhe hatást gyakorol a szövetekre, aminek következtében a rugalmasság visszatér az edények falához, hozzájárulva a normális vérellátás helyreállításához. A merevedési zavarok kezelésében 1-3 ülés után kézzelfogható pozitív eredmény figyelhető meg.

Az ilyen terápia közvetlenül a patológia okára irányul, így nem csak a tüneteket szünteti meg. A teljes tanfolyam elvégzése hosszú távú és tartós hatást biztosít farmakológiai támogatás nélkül vagy minimális támogatás mellett is. Bizonyos esetekben az SWT megakadályozhatja a műtétet. A módszer fájdalommentes és nem fenyegeti a beteget negatív következményekkel.

Mágneses lézerterápia (MLT)
A mágneses mező és a lézersugárzás kettős hatása lehetővé teszi az impulzusok behatolási mélységének növelését. IFL Növeli a gyógyszerek hatékonyságát, megszünteti a húgycső és a külső nemi szervek fájdalmát, és jelentősen javítja az erekció minőségét is. A merevedési zavarok kezelése férfiaknál ezzel a módszerrel fájdalommentes és kényelmes.

Ózonterápia
Ózonterápia ártalmatlan és egyszerű technika, amely lehetővé teszi, hogy kifejezett eredményt érjen el a merevedési zavarok kezelésében. Az eljárás oxigén-ózon keverékkel telített sóoldat intravénás injekciójából áll. Koncentrációját orvos határozza meg. Egy csepegtetőt 30 percig helyezünk. Az ózonterápia eredményeként (5-15 eljárás):
- patogén gombák, baktériumok, vírusok megsemmisülnek;
- a vér telítettsége oxigénnel;
- az edények lumenje kitágul;
- a gyulladás enyhül;
- az anyagcsere folyamatok felgyorsulnak;
- az általános és helyi immunitás erősödik.

Prosztata masszázs
A prosztata terápiás masszázsa Ezt egy urológus végzi, hogy normalizálja a szerv véráramlását. Ez kiküszöböli az oxigén és a tápanyagok hiányát a szövetekben. Emellett biztosított a prosztata szekréció szabad áramlása, a torlódások eltávolítása, a gyulladás csökkentése és a gyógyszerek hatásának növekedése.

Vákuumterápia
A vákuumpumpa vagy péniszpumpa egy műanyag henger, amely illeszkedik a pénisz fölé, szorosan illeszkedik a pénisz alján lévő bőrhöz. A készülék végén található speciális szivattyú kiszivattyúzza a levegőt, és alacsony nyomású területet képez a pénisz körül. Ez a corpora cavernosa vérének feltöltéséhez vezet, majd egy rugalmas gyűrűt helyeznek a pénisz alapjára, hogy megakadályozzák a vér kiáramlását. A vákuum erekció akár 30 percig tartó erekciót biztosít. Megfelelő előkészítéssel 75 férfiból 100 elegendő erekciót érhet el ezzel az eszközzel.

Táplálékkiegészítők
A potencianövelő étrend-kiegészítő nagyon népszerű, de nem biztos, hogy hatékony. Konzultáljon egészségügyi szolgáltatójával, mielőtt bármilyen kiegészítőt és önkezelő ED-t szedne. A kiegészítők PDE5-gátlókat is tartalmazhatnak, néha túl nagy dózisokban. Ismeretlen összetevőket is tartalmazhatnak.

Tesztoszteron terápia
Ritka esetekben, amikor alacsony a nemi vágy (libidó) és alacsony a tesztoszteronszint a vérben, a tesztoszteronpótló terápia segíthet a libidó javításában. A tesztoszteron PDE5 inhibitorokkal is kombinálható. A tabletták alacsony hatékonysága esetén az Alprostadil alkalmazható. Ezt a gyógyszert injekcióként adják be a péniszbe (Coverject) vagy a húgycsőbe egy speciális applikátor (MUSE) segítségével.

Intracavernous injekció
Az Alprostadil-t a pénisz oldalsó felületébe kell beadni a corpus cavernosa belsejében. A kezelés hatékonysága eléri a 85% -ot. Sok férfi, aki nem reagál a PDE5-gátlókra, magabiztos erekcióval rendelkezik, amely akár 20-30 percig is tart. Orvosa megtanítja, hogyan kell beadni, mennyit kell beadni, és hogyan kell biztonságosan növelni a gyógyszer adagját otthon. Nagyon fontos, hogy az első injekciót az urológus irodájában végezzük, mielőtt magad csinálnánk.

Az ICI és IU terápia leggyakoribb mellékhatása a priapizmusnak nevezett hosszan tartó erekció. A priapizmus egy rendellenes erekció, amely több mint négy órán át tart. Ezt az állapotot fájdalom kíséri és károsítja a barlangos szövetet. Priapizmus esetén a betegnek a sürgősségi helyiségbe kell mennie. Késői kezelés és a priapizmus megismétlődése esetén akár műtétre is szükség lehet. A priapizmus kezelése megköveteli a túlterhelt vér eltávolítását a péniszből, valamint speciális gyógyszerek beadását. A férfiaknak óvatosnak kell lenniük, mivel a priapizmus különböző mértékű károsodáshoz vezethet a pénisz szöveteiben, akár visszafordíthatatlan (cavernous fibrosis). A fibrózis jelentősen rontja az ED-t, vagy az erekció teljes hiányát okozza. Azoknak a férfiaknak, akiknek erekciója két-négy óránál hosszabb ideig tart az ICI után, azonnali segítséget kell kérniük a sürgősségi osztályon.

Potenciazavar mit tehetek?

Az erekció mechanizmusának megértéséhez világosan meg kell érteni a férfi reproduktív rendszer anatómiáját és fiziológiáját. A férfi pénisze két barlangos testből és egy szivacsos testből áll. Mindegyik üreges test orsó alakú, és párhuzamosan fut a másikkal, és a szivacsos test, amely a makk péniszében végződik, alattuk van. Minden corpus cavernosumot saját artériája vérrel lát el, amelyen keresztül vér jut hozzá, és a kiáramlás a vénákon keresztül történik. A corpora cavernosum nem kapcsolódik egymáshoz az erekkel.

A pénisz testét alkotó szövet laza szivacsos szerkezetű, és sok kis résből (vagy barlangból) áll, amelyek vérrel tölthetők meg, aminek köszönhetően erekció lehetséges. A férfi nemi szervek szerkezetéről itt olvashat bővebben.

Az ember szexuális izgalma során egyidejűleg dilatálódnak a pénisz artériái, amelyek vért hordoznak a barlangos és szivacsos testekbe, és szűkülnek a vénák, amelyeken keresztül a kiáramlás történik. Ennek a folyamatnak az eredményeként bizonyos mennyiségű nyomás alatt lévő vér halmozódik fel a pénisz üreges testének hiányosságaiban, ami a pénisz feszültségéhez, úgynevezett erekcióhoz vezet.

Mivel az erekció olyan folyamat, amely az általános egészségi állapottól függ, a test általános tónusának javítására irányuló intézkedések az erekció javításának eszközének tekinthetők. A sikeres kezelés kulcsa a rendellenesség okának azonosítása, azaz a merevedési zavar diagnózisa.

Ha rájön, hogy erekciós problémáinak pszichológiai oka van, megpróbálhatja önállóan megszüntetni őket. Állítsa vissza a kölcsönös megértést partnerével, beszéljen vele a probléma helyzetéről, csökkentse a rossz szokások (dohányzás, alkoholfogyasztás) negatív hatását, szabályozza a táplálkozást, az alvást és vezessen aktív életmódot. Minden más esetben konzultáljon urológussal, andrológussal vagy szexuálterapeutával.

A merevedési zavar kezelése a beteg átfogó vizsgálata után történik. A kezelési terv elkészítéséhez egyértelműen meg kell érteni az erekciós diszfunkció okait minden egyes conuret betegnél. A férfi reproduktív rendszert gyulladásos betegségek jelenlétére vizsgálják, a szexuális úton terjedő fertőzéseket kizárják, és szükség esetén megvizsgálják a nemi hormonok szintjét. A kezelést egyénileg végzik, figyelembe véve az egyes férfiak fizikai és érzelmi jellemzőit.

Potencianövelő szerekkel kezelés

A merevedési zavarok kezelésére szolgáló gyógyszerek hatása a test általános tónusának növelésére, a nemi szervek vérkeringésének növelésére és a hormonális anyagcsere erősítésére irányul. Ezek a készítmények számos növényi kivonatot tartalmaznak, mint például a ginzeng, az eleutherococcus, a levzea, az aranygyökér, a zamanikha, az arallia manchuriana, a pantokrin tinktúrája, valamint a rajongólevelű pálma, a yohimbe kéreg kivonatai.

Az erekció farmakológiai stimulációjában áttörést jelentett a vazoaktív anyagok feltalálása. Hatékonyságuk azonban körülbelül 75%, emellett nem terápiás gyógyszer, hanem rövid ideig a használat után hatnak. A rossz erekció kezelésében a fő hangsúly a merevedési zavar kiváltó okának azonosítása és kezelése, azaz a merevedési zavarhoz vezető alapállapot kezelése.

Impotenciára van gyógymód szexshopban kapható potencianövelőkkel

Az impotencia problémája napjainkban egyre több embert érint. Azok, akikkel ez a probléma jelentkezik, gyakran keresnek megoldást a helyzetükre. Az egyik lehetőség a szexshopban kapható potencianövelők kipróbálása. De vajon ezek a termékek valóban hatékonyak és biztonságosak?

Először is, fontos megérteni az impotencia okait, mielőtt bármilyen terméket használnánk. Az impotencia számos tényezőtől függhet, beleértve az életmódot, a stresszt, a táplálkozást és az egészségügyi állapotot. Az impotencia hátterében lehetnek pszichés okok, például szorongás vagy depresszió, vagy testi okok, mint például magas vérnyomás vagy cukorbetegség. 

A szexshopban kapható potencianövelő termékek általában olyan gyógynövényeket vagy hatóanyagokat tartalmaznak, amelyek elősegíthetik a véráramlást és növelhetik a szexuális teljesítményt. A legnépszerűbbek közé tartoznak a maca gyökér, a ginzeng, a tribulus terrestris és az L-arginin. Ezek a termékek kaphatók különböző formákban, például kapszulákban, porokban vagy krémekben.

Azonban fontos megjegyezni, hogy a potencianövelők hatékonysága és biztonsága nem minden esetben bizonyított tudományosan. Sok esetben a hatás csak placebó hatás, vagyis az ember hiszi, hogy a termék hat, ezért javul a szexuális teljesítménye. Emellett mindenkinek más lehet az impotencia oka, ezért egyes termékek hatásosak lehetnek, míg mások nem.

A potencianövelők használata előtt mindenképpen érdemes szakemberhez fordulni, például orvoshoz vagy szexuálpszichológushoz. Ők képesek felmérni a probléma okát és javaslatot tenni a megfelelő kezelésre. Az impotencia gyakran pszichés okokra vezethető vissza, ezért az impotencia kezelése sok esetben terápiát vagy konzultációt igényel.

Amennyiben mégis úgy döntünk, hogy potencianövelőt szeretnénk kipróbálni, mindenképpen alaposan tájékozódjunk és olvassunk utána a termékeknek. Fontos figyelembe venni az összetevőket, a mellékhatásokat és a lehetséges kölcsönhatásokat más gyógyszerekkel vagy egészségügyi állapotokkal. A helyes adagolás és alkalmazás is kiemelten fontos.

Az impotencia problémája nem könnyű és érzékeny téma, de léteznek hatékony kezelési lehetőségek. A potencianövelők csak egy lehetőség, amelyet megfontolhatunk, de mindenképpen javasolt szakemberrel konzultálni a probléma kezelésére. A szakember segítségével a probléma hátterét feltárhatjuk és a legmegfelelőbb kezelést választhatjuk, legyen az gyógyszeres vagy pszichológiai terápia.

Keresés