Az INTIM CENTER szexshop ❤️ weboldalt csak 18 éven felüliek látogathatják! A használatával kijelenti, hogy elmúlt 18 éves, és az Elfogadom gombbal jóváhagyja a cookie-k használatát az érvényes irányelvek értelmében. 
Termékek Menü

A női libidó fontos a nemi életben

A női libidó fontos a nemi életben

Tíz nő közül, csak 2-3 elégedett a szexuális életével. És csak kevesen tapasztalják meg az orgazmust a szex során. A családi harmónia kulcsa a rendszeres szexuális élet. De sokan szembesülnek a vágy hiányának problémájával. Mit kell tennie, ha az ágyban a férjével egyre gyakrabban csak aludni? A nők libidójáról lesz szó.

A libidó olyan szexuális vágy, amely egy nőben a pubertás kezdetén jelenik meg, és legalább 120 éves korig fennmaradhat (és általában fenn kell állnia): itt nincs felső korhatár. Felmerülhet partner jelenléte nélkül, jelenlétében, és már az előzetes simogatások folyamatában: egyéni. A libidó a jó fizikai és pszichológiai állapot, az általános vitalitás, az "égő szemek" és az élet iránti érdeklődés társa. De hiánya vagy csökkenése bármely korban óvatosságra ad okot. Nem tűnhet el csak úgy: mindenképpen van oka, és lehetséges, hogy komoly. Az orgazmus jelenléte vagy hiánya szinte nem befolyásolja a libidót. Őszintén szólva, még a szexuális élet jelenléte vagy hiánya is kevés hatással van a libidóra. Mitől függ tehát, miért van rá szükség, és miért tűnik el?

Miért csökken a libidó?

A fő okok két csoportra oszthatók: pszichológiai és orvosi. Azonban leggyakrabban összefonódnak, és annak érdekében, hogy segítsen a betegnek, az orvosnak először ki kell bontania ezt a kuszaságot. Például a szülés után néhány nőnek gyengült a medencefenék izmai, a hüvely elveszíti rugalmasságát, nyúlik, a nemi közösülés során fellépő súrlódás elégtelenné válik, és jellegzetes hangok jelenhetnek meg. Ennek eredményeként a nő félénk lesz, elkerüli a kapcsolatot, és libidója csökken. Ebben az esetben néhány intim fiatalító ülés orvosolhatja a helyzetet. Általában azonban jobb, ha a pszichológiai problémákat legalább egy speciális szakember részvételével oldjuk meg, ezért összpontosítsunk a kérdés orvosi oldalára.

A nemi vágy csökkenésének számos orvosi oka van, a triviális fáradtságtól a súlyos hormonális problémákig. A nő libidója közvetlenül függ a tesztoszteron és a magnézium szintjétől: minél alacsonyabbak ezek a mutatók, annál alacsonyabb a vonzerő. Mi okozza a magnézium csökkenését? Az egyik leggyakoribb ok a túlmunka vagy a stressz. Ebben az esetben a magnézium mellett a kortizol (az úgynevezett stresszhormon) szintje is megváltozik, ami további csapást jelent a libidóra. Ezenkívül a magnéziumszint csökkenhet, ha alkoholt, kávét és zsíros ételeket fogyaszt, ha szigorú étrendet tart, ha antibiotikumot szed. By the way, magnézium az egyik legfontosabb nyomelem, és nem csak a nemi vágy szintjét érinti, ezért jó, ha évente legalább egyszer ellenőrizzük.

Menjünk tovább a tesztoszteronra. Szigorúan véve a hormonális háttér bármilyen változása a libidó csökkenéséhez vezethet, de közvetlenül kapcsolódik a tesztoszteron hiányához. A tesztoszteronhiány akkor fordulhat elő, ha szigorú diétát folytat, vegetáriánus vagy nyers élelmiszer-szakemberré válik, vagy ha túl sok szénhidrát van a menüben. A lista következő elemei a fizikai aktivitás hiánya vagy feleslege, az elhízás, a petefészkek daganatai, a stressz és az alkohol, amelyek már jól ismertek számunkra, és természetesen bármilyen, még kisebb hormonális zavarok is.

Természetesen a libidó megőrzésének kérdése fontos a női test számára. A szex nemcsak kiváló kardioterhelés és az immunrendszer stimulálása, hanem kiváló relaxáns is a test számára. Leggyakrabban a probléma összetett - hormonális egyensúlyhiány, az intim terület anatómiájának változása, stressztényező. A találkozón elemezzük az okokat, és megvitathatjuk a lehetséges megoldásokat: az endokrin mirigyek normalizálása, a szükséges nyomelemek és vitaminok feltöltése, az érzelmi állapot korrekciójának lehetősége, az intim terület érzékenységének és esztétikájának javítását célzó modern technológiák (lézer, intim kontúrozás, hámlás), hüvelyi szimulátorok használatának szükségessége vagy ellenjavallata egy adott esetben.

Ne felejtsük el a tesztoszteron és más nemi hormonok csökkenésének természetes okait - menopauza. A libidó csökkenése ebben az esetben csak a kezdet. Gyakran követik a zsíranyagcsere változásai, a gyors súlygyarapodás, a bőr gyors öregedése, egyszóval az életkorral összefüggő változások. Tehát, ha észreveszi a libidó csökkenését az életkorral, és úgy gondolja, hogy ez elkerülhetetlen, felejtse el.
-  Először is, a libidó nem csökken az életkorral mindenkiben, és az életkor önmagában nem csökkentheti a libidót egy egészséges emberben: mint már mondtam, 80-ban és 90-ben is fenn lehet és kell tartani.
- Másodszor, a legfiatalabb, legjobban kinéző és legjobban érzett idősebb nők azok, akik genetikailag szerencsések, hogy magas és stabil nemi hormonszinttel rendelkeznek, még menopauza idején is.
- Harmadszor, a mai orvostudomány könnyen kiegyensúlyozhatja a hormonális hátteret, enyhítheti a menopauza megnyilvánulásait, vagy akár késleltetheti annak kezdetét. Ez lehetséges, szükséges, könnyű és nem veszélyes, de a modern tudományos eredmények használata a saját testének javára valódi bűncselekmény. Nem mondasz le az antibiotikumokról, ugye? Ezért forduljon egy illetékes endokrinológushoz a menopauza első jeleinél: garantálom, hogy nem fogja megbánni ezt a döntést.

A csökkent libidó másik gyakori oka a hormonális fogamzásgátlók. Az előző cikkben részletesen beszéltünk arról, hogy miért nem kell félni tőlük, de mégis, néhány ember számára, a ha szedésének hátterében, a libidó valóban csökken. És itt meg kell értened néhány dolgot. Először is, ez a csökkenés átmeneti. Másodszor, gyakran javítható nyomelemek banális lefolyásával. Harmadszor, a gyógyszerek különbözőek, és nem mindegyik befolyásolja a libidót, ezért egy jó orvosnak nem lesz nehéz kiválasztania az Ön számára megfelelőt.

Nos, egy külön pont említi a libidó csökkenését a szülés után: ez gyakran előfordul. Ennek egyik oka a prolaktinszint emelkedése. A feltételek nagyon egyediek, de ha a vonzerőt egy év elteltével nem állították helyre, érdemes szakemberrel konzultálni.

Miért nő a libidó?

Nem tudom, hogy ez az információ tetszeni fog-e neked, vagy idegesít-e, de nincsenek olyan orvosi patológiák, amelyek növelik a libidót. Az úgynevezett "méh veszettség" vagy nimfománia mentális rendellenesség, nem endokrin rendellenesség. Ami a "35 év feletti nők" jelenségét illeti, amikor, amint azt általában hitték, elérjük a szexualitás csúcsát, a magyarázat meglehetősen egyszerű. Körülbelül 30-35 éves korig a nő hormonális háttere végül kiegyenlítődik és stabil lesz: a szülés gyakran hozzájárul ehhez. Ezenkívül ebben a korban egy nő érzelmileg stabilabbá válik. Leggyakrabban már karrierje van mögötte, kialakult a világról alkotott véleménye, elfogadta magát, testét, és nem gondol arra, hogyan néznek ki a mellei szex közben, és hogy látható-e a narancsbőr. Ez azt jelenti, hogy egyszerűen jobban élvezheti a folyamatot. Ez a magyarázat.

Ami a libidó (női és férfi) mesterséges növelésének módjait illeti, csalódást kell okoznom: még nem léteznek. Még a Viagra sem növeli a libidót, hanem csak a potenciával kapcsolatos problémákat oldja meg. Feltételezzük, hogy ha a beteg meg akarja oldani őket, akkor még mindig van libidója. Természetesen vannak afrodiziákum élelmiszerek, amelyek befolyásolják a dopamin termelését. Ezek például osztriga, tök, datolyaszilva. De legalább néhány észrevehető hatás érdekében annyit kell enni, hogy utána csak egy jó tablettát akarsz, és feküdj le.
Ezért, ha a libidója önmagában nőtt, örüljön. Ez azt jelentheti, hogy a hormonjaid stabilizálódtak, hogy felépültél a stresszből vagy a túlhajszoltságból, vagy hogy egy szeretted van melletted. Mi az eredmény?

1. A csökkent libidó mindig valami nagyobb tünete. Ha úgy érzi, menjen egy endokrinológushoz a lehető leghamarabb. Legalább nem árt a tesztek elvégzése, de segíthet azonosítani a hormonális problémákat, a korai menopauzát, a helytelenül választott GC-t, a nem megfelelő életmódot, a petefészekbetegségeket és még sok mást.

2. A libidó nem csak a szexről szól. Tágabb értelemben a fiatalság szinonimája. Ha helyreállítja, nagyon nagy a valószínűsége annak, hogy a vitaminok és ásványi anyagok banális lefolyása után fizikailag és érzelmileg teljesen más életminőséget fog érezni.

3. Az életkorral csökkenő vágy mítosz. Egészséges emberben a libidó minden életkorban fennáll.

4. Ha úgy gondolja, hogy libidója mindig alacsony volt, vagy ha úgy tűnik Önnek, hogy csökkent a szex, mert unatkozik a partnerével, kérjen időpontot egy jó endokrinológussal. A szeblogban is nagyon valószínű, hogy sok meglepetés vár rád.

5. Számos módja van a hormonális háttér korrekciójának és a libidó visszatérésének. Ezek a tesztoszteronnal és a termelését befolyásoló gyógyszerekkel, valamint magnéziummal és még sok mással kiegészített étrend-kiegészítők. De csak orvos írhatja elő őket, és csak a hormonok és nyomelemek vizsgálata után. És kérjük, soha ne próbálja meg saját maga értelmezni a tesztek eredményeit. Az úgynevezett "norma" határai nagyon feltételesek, egyediek és a különböző mutatók arányától függenek.

Hogyan lehet növelni a női libidót? Módszerek a nemi vágy növelésére!

A szexuális vonzerő vagy a libidó a szexuális tevékenység természetes késztetése. Ez a normális emberi szexualitás fiziológiai és pszichológiai aspektusa, amely szexuális fantáziák, partnerrel való intimitás iránti vágy, fizikai izgalom és más, a szexuális szférával kapcsolatos megnyilvánulások formájában nyilvánul meg. Ezt a komplex rendszert biológiai, pszichológiai, társadalmi és környezeti tényezők kombinációja ösztönzi és tartja fenn.

Mint minden olyan rendszer, amelyet számos tényező szabályoz, hosszú ideig nem maradhat stabil, az aktivitás állandó normális ingadozása jellemzi. Amikor azonban egy személy észreveszi a szex iránti vágyának és a partner iránti vonzerejének változását, a normális reakció zavart vagy aggodalmat okoz.

Mielőtt elkezdene gondolkodni a libidó növelésének módjáról, önelemzést kell végezni annak meghatározására, hogy mi okozhatta a szexuális élet iránti érdeklődés csökkenését. Új munkát kapott? Megváltoztatta az étrendjét? Elkezdett új gyógyszert szedni? Milyen a kapcsolatod a partnereddel? Krónikusan stresszes vagy?

Mi a teendő, ha nem akarja a szexet, vagy nem akarja olyan gyakran, mint a partnerének szüksége van? Megmondjuk, miért lesz kevesebb a vágy, és hogyan lehet növelni a libidót, ami "szeszélyes".

A "libidó" kifejezés Sigmund Freud pszichoanalíziséből származik, és eredetileg azt a létfontosságú energiát jelölte, amely nemcsak a szexuális érdeklődés, hanem a szeretet alapját is képezi. Ma a kifejezést a szexuális vágy, a szexuális vágy szinonimájaként használják.

Nincs "helyes" vagy "rossz" libidó, mindannyian nagyon különbözőek vagyunk, és minden ember szexuális igénye más. Ha a vágy szinte soha nem merül fel önmagától, és még az intimitást elősegítő körülmények között is gyengén fejeződik ki, akkor azt mondják, hogy alacsony libidó, és ha mindig kívánatos, akkor magas libidónak nevezik.

Ha egy lány nem tapasztal izgalmat a nemi közösülés ideje alatt, és a tendencia nem változik, ennek oka lehet az aszexualitás, amely nem betegség. Az aszexualitás veleszületetten alacsony szexuális alkotmány: egy nőnek egyszerűen nincs szüksége rendszeres szexre a normális élethez, és ha ugyanolyan tulajdonságú partnert talál, a pár meglehetősen harmonikusnak bizonyul, és nincs szükség a libidó célzott stimulálására.

Az alacsony vágy egészségügyi problémákkal is járhat (hormonszint, a nemi szervek vérellátása, a coccyx sérülései), életkor, életmód, rossz szokások, pszichológiai "blokkok", amelyek a túl szigorú nevelés folyamatában vagy negatív szexuális tapasztalatok miatt alakultak ki stb. Gyakran több oka is van, és orvosával kell kibogoznia a kuszaságot: ez gyorsabb és hatékonyabb lesz.

Ezért először is tesztelje a hormonokat, vitaminokat és nyomelemeket, zárja ki a gyógyszerek szedésének hatását (a libidó csökkenése gyakran az erős gyógyszerek mellékhatása).

Ezenkívül figyeljen más tényezőkre, amelyek csökkentik a szex iránti érdeklődést, és próbáljon meg dolgozni rajtuk.

Hogyan lehet növelni a libidót egy nő számára?

Csökkentse a stressz szintjét - A stressz csökkenti a nemi hormonok tartalmát, így ha munkahelyi problémái vagy beteg gyermeke van, akkor természetesen egyáltalán nem akar szexet. Mit mondhatunk arról a helyzetről, amikor a stressz krónikussá válik.
Ezen túlmenően, ha folyamatosan "idegein" van, a test hiányzik a C és B vitaminokban, a magnézium nyomelemben, ami szintén negatívan befolyásolja a vágy mértékét.

Ha lehetséges, sétáljon, gyakorolja a tudatos légzést, aludjon az előírt 8 óráig, "meneküljön" a természetbe, amikor úgy érzi, hogy fáradt a társadalomból, hallgassa meg magát, és ne hagyja figyelmen kívül a test és a psziché jeleit, amelyek tudatják veled, hogy ideje pihenni.

Növelje az előjátékot - A túl gyors közvetlen áttérés a nemi közösülésre tele van az orgazmus hiányával egy nőben, és hosszú távon az állandó elégedetlenség csökkenti libidóját. Ha partnere túlságosan siet, hogy "egyenesen a lényegre térjen", magyarázza el pontosan, mit vár tőle, és hogyan befolyásolja az izgalmat.

Fejlessze az érzékenységet - Tanulmányozd a testedet: hogyan néz ki, hogyan reagál az érintésre, mely területek a legérzékenyebbek, mit szeret a test és mit nem. Fejlessze ízlelőbimbóit: csukja be a szemét, és kóstolja meg a különféle ételeket, táncoljon, énekeljen, vásároljon parfümtesztelőket, és próbálja meg szétszerelni az aromákat összetevőkre, élvezze az illatukat. Ha magadra és érzéseidre összpontosítasz, odafigyelsz rájuk, megismered önmagad és javítod a testtel való kapcsolatodat, és ez minden bizonnyal tükröződni fog a szexualitásodban.

Komplexekkel kapcsolatos munka - A férfiak szeretik a különböző női típusokat, és minden "hibádat" valaki más előnynek tekinti. A szex során a férfiak általában kevés figyelmet fordítanak a megjelenésed árnyalataira, az érzéseikre koncentrálva, gyakran teljesen becsukva a szemüket. Ezért a perfekcionizmus, a "tökéletesség" megszállottságának eltávolításával több örömet szerez az intimitásból, és a libidó határozottan növekedni fog.

Ügyeljen az étkezés tartalmára - Végezzen ellenőrzést a hűtőszekrényben. Az étrendnek zöldségekben, halakban és teljes kiőrlésű gabonákban gazdagnak kell lennie. Adja fel a cukrot, a telített zsírokat, az alkoholt, és mérsékelten adjon hozzá libidót fokozó ételeket, például osztrigát, vörös halat (különösen tonhalat, lazacot), csípős paprikát, kivit, mandarint, avokádót, gránátalmát, magokat, dióféléket, olajbogyót, kókusztejet, szóját, spárgát, étcsokoládét, vörösbort.

Szeretem a sportot, de nem túl sokat - A fizikai aktivitás javítja a kismedencei szervek vérellátását, többek között a szex iránti érdeklődés növelésével. De a túl intenzív és hosszan tartó állóképességi edzésnek ellentétes hatása van, így a sportban, mint mindenben, keresse meg az arany átlagot.

Ne szidja a sérelmeket - A szex nem csak fiziológia: a nők számára a normális szexuális élet véget ér, amikor egy férfival való veszekedés kezdődik, amikor kimondatlan sérelmek halmozódnak fel, bizalmatlanság vagy haszontalanság és elutasítás érzése jelenik meg. Minél tovább hordozza mindezt magának a probléma megoldása nélkül, annál kevésbé akar férfit, és annál alacsonyabb a szex minősége. Ha növelni szeretné a libidót, tegyen meg mindent annak érdekében, hogy őszinte konstruktív párbeszéddel helyreállítsa az érzelmi kapcsolatot partnerével, és ha nem tud beszélni, vonjon be pszichológust vagy szexológust.

Megújítás - Szerepjáték, játékok, új pozíciók, új környezetek - ezek mind valóban szikrát adhatnak a szexuális életedhez, de csak akkor működik, ha a halványuló vonzalom vagy libidód és potencia csökkenés oka egy szokás, egy rutin több éves házasság után. Ha a probléma mélyebb, akkor el kell kezdeni vele, különben hasonló a professzionális smink alkalmazásához egy súlyosan beteg ember arcán: végül kit tévesztünk meg?

Gyakori kérdés, hogy hogyan lehet növelni a libidót egy nőben? Azok a nők, akik szeretnék helyreállítani vagy növelni nemi vágyukat, a következő megoldásokat használhatják:
- Vizsgálja meg menstruációs ciklusát: Lehet, hogy jobban izgatott a ciklus különböző fázisaiban. Fiziológiailag ez néhány nappal a menstruáció előtt figyelhető meg, ami segít Önnek és partnerének kiválasztani a szex legjobb idejét, legfeljebb élénk élményekkel. Az ebben az időben felmerülő pozitív érzelmek az agykéregben rögzülnek, és fokozatosan egyre növekvő vágyat érezhet a szexre a ciklus más napjain.
- Összpontosítson az izgalomra és a kapcsolatra: Az intimitás érzésének megteremtése az előjáték során segít feltölteni a testet nemi hormonokkal, hüvelyi hidratációt, véráramlást okozva az erogén zónákba.
- Adjon hozzá kenőanyagot. A vény nélkül kapható síkosítók és hüvelyi hidratálók használata növeli az érzéki fényerőt és csökkenti a kényelmetlenséget. Használjon csikló- és hüvelyi stimulánsokat, ezek segítenek gyorsabban érezni az izgalmi hullámot.
- Beszéljen a hormonterápiáról: Ha posztmenopauzális, beszéljen orvosával arról, hogy a hormonterápia hogyan segíthet az ösztrogén / tesztoszteron szinten, a hüvelyszövet változásaiban.
- Állandó partner hiányában próbáljon meg nem elnyomni, hanem fenntartani a természetes libidót, ne habozzon maszturbációt, játékokat, utánzókat használni.
- Ügyeljen a szárazságot, fájdalmas kényelmetlenséget okozó alapbetegség kezelésére.

Az alacsony nemi vágy természetes okai

A nemi vágy a női nemi hormonok, elsősorban az ösztrogén és a tesztoszteron szintjétől függ. Az ösztrogén többet termel a menstruációs ciklus első felében. A menstruációhoz közelebb a progeszteron hormon dominál, ami gátolja a libidót. A terhesség alatt a progeszteront magas szinten tartják a nő testében, mivel ebben az időszakban a fő feladat a magzat hordozása és a gyermek születése.

A szülés után szoptatás alakul ki. A prolaktin felelős ezért a folyamatért, ami szintén csökkenti a vágyat. Ezért nem meglepő, hogy a baba születését követő első 2-3 hónapban a nő vágya jelentősen csökken. Az alváshiány, a gyermekkel kapcsolatos aggodalmak és az életmódbeli változások szintén hatással vannak. Sok nő szembesül a szülés utáni depresszióval, amelyben tanácsos segítséget kérni egy pszichológustól vagy pszichoterapeutától.

A fogamzásgátló tabletták különböző arányban tartalmaznak női nemi hormonokat, így ezeknek a gyógyszereknek a szedése a szexuális kapcsolatok iránti érdeklődés elvesztéséhez is vezethet. Ebben az esetben az orvos segít kiválasztani egy másik fogamzásgátló módszert, amely nem befolyásolja annyira a libidóját.

A libidó egy nő érzelmi és pszichológiai állapotától függ. Növekedhet és csökkenhet. Ha hat hónapon belül a vágy észrevehetően csökken vagy egyáltalán hiányzik, akkor foglalkoznia kell az okkal, és meg kell változtatnia valamit az életében. A rendszeres kapcsolatok hiánya gyengíti a családon belüli érzelmi kapcsolatot, a vér stagnálásához vezet a nő kismedencei szerveiben, tele van depresszióval és a család felbomlásával.

Keresés