Az INTIM CENTER szexshop ❤️ weboldalt csak 18 éven felüliek látogathatják! A használatával kijelenti, hogy elmúlt 18 éves, és az Elfogadom gombbal jóváhagyja a cookie-k használatát az érvényes irányelvek értelmében. 
Termékek Menü

Nincs rendben a szex? A szexológus válaszol!

Nincs rendben a szex? A szexológus válaszol! Mi a különbség a pszichológus és a szexológus között? A szexuálpszichológus szerint miért kell elfelejtenie a félénkséget, és elkezdeni a szexuális szféra problémáinak megoldását? Sokan szembesülnek azzal a problémával, hogy idővel romlik a szexuális életük a partnerükkel. Lehet, hogy kevésbé van kedvünk a szexhez, vagy egyszerűen csak nem működik úgy, ahogy szeretnénk. Ilyenkor sokan megijednek, és azt gondolják, hogy nincs rendben velük vagy a kapcsolatukkal. Azonban fontos tudni, hogy ezek a problémák nagyon gyakoriak, és sokszor könnyen megoldhatók szakember segítségével.

Ha úgy érezzük, hogy a problémák mélyebbek és nehezebb megoldani, érdemes lehet felkeresni egy szexológust. Ők szakemberek a szexuális működés területén, és segíthetnek megérteni az okokat, valamint megoldásokat kínálhatnak a problémákra. Sok esetben már néhány beszélgetés is elegendő lehet ahhoz, hogy új lendületet kapjon a párkapcsolatunk szexuális élete.

Ne szégyelljük magunkat, ha problémáink vannak a szexuális életünkkel, ha csökken a libidó a nemi vágy! Fontos lépés lehet az előrehaladás felé, ha szakember segítségét kérjük. Legyünk nyitottak és kommunikatívak a partnerünkkel, és tegyük meg azokat az lépéseket, amik segíthetnek abban, hogy újra kiegyensúlyozott és boldog legyen az intim életünk. Érdemes lehet felkeresni egy jó szexshopot, vagy időpontot kérni egy szexológustól, hogy új lendületet kapjunk a párkapcsolatunknak. Ne hagyjuk, hogy a szexuális problémák árnyékot vessenek a boldogságunkra, hanem tegyünk azért, hogy újra harmóniában és örömben éljünk a partnerünkkel!

A lehetőség, hogy ellátogatunk az Intim Center szexshopba mindig adott Sokan még mindig tabunak tartják az ilyen üzleteket, pedig sok hasznos eszközt találhatunk ott a párkapcsolatunk élénkítésére. Ezek lehetnek szexuális segédeszközök, afrodiziákumok, vagy akár egyszerűen csak erotikus játékok, amik segítségével feldobhatjuk az együttléteinket.

Személyes kapcsolatok szexológia pszichológia

A szex témája még mindig tabunak számít. És ez annak ellenére van, hogy a társadalom látszólagos relaxációi vannak: a szexualitás viselkedés vagy megjelenés útján történő továbbítása ma nem tekinthető helytelennek, de a szexuális szféra problémáiról folytatott nyílt beszélgetés sebezhetővé és védtelenné teszi az embert. Eközben a szexuális problémák elpusztítják a kapcsolatokat és a házasságokat, pszichológiai rendellenességekhez és néha szexuális eltérésekhez vezetnek.

És ha a klasszikus pszichoterápia már a mentális higiénia szokásos eszközévé vált, a szexológiának még nem kell így mennie. Ebben a cikkben szexterapeuták és a szexpszichológusok közötti különbségekről, valamint az intim szféra problémáiról beszél, amelyek megoldásához érdemes kapcsolatba lépni a szakemberekkel.

Mi a szexológia?
A szexológia olyan tudományterület, amely az emberi szexualitást, a szexuális egészséget és az emberek közötti intim kapcsolatok határait vizsgálja. A szexológia az emberiség hajnala óta létezik – az embert mindig is érdekelték a szaporodás, a szexuális kapcsolatok és a vonzalom természetének titkai. Ezeket a kérdéseket a görög filozófusok és a művészet képviselői, majd később a tudomány fejlődésével az orvostudomány, a fiziológia és a pszichológia kutatói vizsgálták.

Ehhez a fegyelemhez fordulás segít megismerni önmagát és elfogadni saját személyiségének különböző, akár elfojtott jellemzőit, valamint harmonizálni a partnerével való kapcsolatát. Az a tény, hogy a szexualitás rendkívül fontos egy személy számára – ez egyaránt mély szükséglet és a test funkciója, amely a felszínen tükröződik a jellegzetes szexuális energiában, amely többek között egy személy viselkedésében és megjelenésében nyilvánul meg. Természetesen a szexualitás fogalma szorosan kapcsolódik a szaporodás kérdéseihez. Az utódok iránti vágyat mind az állatvilágban, mind az emberek között mindig kísérik az ellenkező nemű képviselő érdeklődésére és figyelmének felkeltésére irányuló kísérletek, akik a jövőbeli gyermek legjobb apja vagy anyja lesz.

A szexualitás szintén irritáló, ami vágyat okoz. Mindenkinek egyedi ötlete lesz: az egyiket egy fényes megjelenés és egy felpumpált alak izgatja, a másikat a humorérzék és az intellektuális fejlődés szintje izgatja.

De ez rendben van! Az is előfordul, hogy a szexualitás magasztos, perverz formákat ölt. A szexuális reflexek ilyen egészségtelen megnyilvánulása nemcsak konfliktusokhoz, hanem súlyos társadalmi következményekhez is vezet. Gyakran előfordul, hogy az ilyen rendellenességek a szexuális nevelés hiánya vagy sajátossága, a pszichológiai traumák jelenléte, beleértve a traumás gyermekkori tapasztalatokat is.

Mely szakemberek segítenek megoldani a szexuális problémákat?
Az önfejlesztés iránti növekvő figyelemmel nagyszámú pszeudo-edző és mentor jelent meg, segítve az egyének és párok nehézségeinek eltávolítását az intim élet kérdéseiben. Mint a mentális és fizikai egészség megőrzésével kapcsolatos egyéb esetekben, ajánlott csak olyan szakemberekkel kapcsolatba lépni, akik célzott oktatásban részesültek az Ön számára érdekes területen.

Tehát a szexszel kapcsolatos kérdésekkel kapcsolatos tanácsért forduljon szexológusokhoz vagy szexológusokhoz. Nézzük meg, mi a különbség ezek között a specializációk között.

A szexológus (vagy szexuálterapeuta) egy külön orvosi szakterület, amely magasabb orvosi, pszichiátriai vagy endokrinológiai oktatást igényel. Gyakran előfordul, hogy ezen a területen a szakemberek további oktatást kapnak a pszichoterapeuta szakterületén. Ezen túlmenően ez a specializáció feltételezi az urológia, a nőgyógyászat és az orvostudomány más területeinek ismereteit. Így a szexológus pszichológiai és funkcionális kudarcokkal dolgozik. A szexológusok diagnosztikai kinevezéseket végeznek, beleértve a beteg vizsgálatát is, és joguk van meghatározni a kezelési stratégiát, ha patológiákat észlelnek, beleértve: gyógyszerek szedését, pszichoterápiás foglalkozásokat és egyéb módszereket. A szexuálterapeuta további vizsgálatokat is javasolhat más szakterületek orvosai által.

Most kitaláljuk, hogyan képzik a szexológusokat. Egy pszichológus-szexológus (vagy szexológus, szexuálterapeuta) számára elegendő a pszichológiai karon tanulni, és további átképzésen vagy továbbképzésen kell részt venni a szexológia területén. Természetesen szükség lesz a fiziológia, az urológia, a nőgyógyászat megértésére is, de az orvosi diploma nem lesz előfeltétel. A betegek segítése érdekében a pszichológus-szexológus a pszichológiai munka eszközeit használja, elsősorban a nem gyógyszeres kezelésre összpontosítva. Ugyanakkor a pszichológus-szexológus látómezeje azok a pszichológiai tényezők, amelyek befolyásolták a személy bizonyos problémáit a szexuális szférában, de nem a fiziológiai összetevőt.

Szexológus vagy szexterapeuta, kihez fordulhatunk?
A kapcsolat problémáinak első jelei, például a szexuális élettel való elégedetlenség, érdemes megfontolni szakmai tanácsot kérni egy szexológustól vagy szexuálterapeutától. A párok azonban gyakran figyelmen kívül hagyják a kapcsolat ezen aspektusát. Sajnos a szex még mindig tabu téma. És ez egy nagy tévhit - végül is a szex az egészséges és harmonikus kapcsolat egyik mutatója, a kielégítetlen igények és vágyak hiánya. A szeretet és a figyelem hiánya a nemi közösülés során veszekedésekhez és ingerlékenységhez vezethet a mindennapi ügyekben, a ritka szex a partnerek érzelmi kötődésének hűtéséhez vezethet.

Nem lesz elég beszélni és megpróbálni megérteni, hogy mi történik. Ezen túlmenően az ilyen független munka gyakran a konfliktusok szükségtelen eszkalálódásához vezet, támadásokat és kölcsönös kifogásokat ösztönöz. Végül a szexuális szféra problémái intrapersonális konfliktusok, komplexek és depressziók kialakulásához vezetnek.

Előfordul, hogy a partner nem áll készen arra, hogy bízzon a szakemberben, ami veszélyezteti a párkapcsolati terápia lehetőségét a párban. De lehetséges és szükséges szakemberrel konzultálni, még akkor is, ha a szerető nem veszi komolyan ezt az ötletet.

Megjegyezzük, hogy a szexológia és a szexopatológia közötti határok elmosódnak. Egy dolog biztos: konzultáljon szexuálterapeutával, ha szexuális rendellenességei, szexuális diszfunkciói vagy eltérései vannak vagy gyanítják. A szexuális szféra összetettsége és fiziológiai összetevőjének jelenléte miatt néha interdiszciplináris megközelítést igényel. Például merevedési zavar esetén a szexológus vagy szexuálterapeuta részvétele mellett megfelelő lesz egy andrológussal vagy urológussal folytatott konzultáció.

A pszichológus-szexológus segítsége hasznos lesz a libidó hirtelen növekedése vagy csökkenése, az orgazmus elérésének nehézségei vagy az érzékenység csökkenése, valamint más, a pszichológia területén fekvő és a szexben diszharmóniát okozó kérdések esetén.

Íme néhány probléma, amellyel a férfiak, nők és párok szexuálterapeutához mennek:
- Az öröm befogadásának képtelensége és képtelensége, frigiditás.
- Pszichológiai és fizikai kényelmetlenség, amely a nemi közösülés során jelentkezik.
- Elégedetlenség a saját testével és kétségek a szexuális vonzerővel, nőiességgel vagy férfiassággal kapcsolatban.
- Félelem, hogy úgy tűnik, mint egy alkalmatlan szerető vagy szerető.
- Az orgazmus és az öröm szimulációja simogatás és nemi közösülés során.
- Szexuális diszharmónia a párban és a kapcsolat javításának vágya.
- Szexfüggőség, egészségtelen vágy a nézésre és a maszturbációra, a csalásra való hajlam és a promiszkuitás.
- Egészségtelen fantáziák.

Ezenkívül a pszichológus-szexológussal folytatott ülések hozzájárulnak a szexuális neveléshez: az ügyfél megismeri az erogén zónákat, valamint azokat a technikákat és gyakorlatokat, amelyek növelhetik a partner örömét. De ez még nem minden! Az ülések a relaxáció, a partnerbe vetett bizalom, a tudatosság és az érzékenység kérdéseit vetik fel. A szexológus tanácsai és a feladatok segítenek az embernek felfedezni saját szexualitásának és testiségének aspektusait, magabiztosabbá és felszabadultabbá válni.

Az is előfordul, hogy a pszichológus-szexológussal folytatott ülés során feltárt problémák további pszichoterápiát igényelnek - a múlt traumáinak gyógyítását és az elfojtott fájdalmas érzelmek feldolgozását.

Végül a pszichológus-szexológus kompetenciái hatékonyak lesznek a fiatalok és a fiatalabb generáció szexuális nevelésének és megvilágosodásának problémáinak megoldásában, a már megjelent szexuális viselkedés problémáinak megoldásában. A szexológusok gyakran kölcsönhatásba lépnek az iskolai tanárokkal is, tanácsadási támogatást nyújtva a korai terhesség, a szexuális úton terjedő és más szexuális úton terjedő fertőzések terjedésének ellensúlyozásában.

Hogyan készüljünk fel egy szexterapeuta látogatására?
A szex és a szexuális kapcsolatok témájának megvitatása a partnerrel gyakran sebezhetővé és védtelenné teszi az embert, ezért érdemes gondosan kiválasztani egy pszichológus-szexológust, akivel együtt kíván dolgozni. Határozza meg a következő paramétereket:

  • Ki az, akivel kényelmesebb az interakció: egy férfi vagy egy nő? Fontos az életkor? Hogyan lesz kényelmesebb az ülések lebonyolítása: online vagy offline?

Tanulmányozza a kapcsolatba lépni kívánt szakértőről szóló anyagokat: függetlenül attól, hogy elégedett-e az anyag bemutatásával, függetlenül attól, hogy a látás és a munkaeszközök környezetbarátnak tűnnek-e - érzékenységet mutatnak a belső érzésekre, még a legkisebb belső kényelmetlenség is megakadályozhatja a hibát. Az a tény, hogy a pszichológus-szexológusnak, valamint a segítő szakmák más szakembereinek feltétel nélküli bizalmat kell ösztönözniük - az intim szféra problémáival való munka 100% -os nyitottságot igényel. Érdeklődjön a szakértő képzettségéről, szakmai közösségekben, egyesületekben való tagságáról. Ne feledje, hogy a szexológusnak orvosi oktatással kell rendelkeznie, és egy pszichológus-szexológus pszichológiai képzéssel folytat gyakorlatot.

Fogalmazzon meg egy problémát, amelyet meg szeretne vitatni a találkozón. Ha zavarba jön, vagy attól tart, érdemes papírt kérni – ez megkönnyíti az önkifejezést. Készüljön fel egy őszinte beszélgetésre, néhány kérdés meglepődik vagy zavart okoz. Ezért az ülés során koncentráljon arra a vágyra, hogy elkezdje élvezni és élni a teljes szexuális életet, kapcsolatot létesítsen partnerével. Igen, erőfeszítést igényel, de az eredmény megéri!

Szexuális játékok jók vagy rosszak?

A szexológus válaszol a budapesti lakosok szégyenletes kérdéseire. Az emberi szexuális rendszer a test olyan rendszere, mint bármely más, például a keringési rendszer vagy az idegrendszer. De saját jellegzetességei vannak. Minden embernek van egy egyéni szexuális forgatókönyve, amely gyermekkorból alakul ki. Számos tényező befolyásolja ezt a folyamatot: a fiziológiától a nevelésig és a környezetig. Emiatt lehetetlen megmondani, hogyan kell kivétel nélkül mindenkinek lennie. Az emberi szexualitásban minden nagyon egyedi. De természetesen van néhány közös mutató. A szexológus válaszolt a szexszel kapcsolatos népszerű kérdésekre.

Milyen gyakran kell szexelni egy párnak?
A kell vagy kellene szó nem túl megfelelő, amikor szexuális kapcsolatokról beszélünk. A vágyaim, a vágyai, a vágyaink szinkronba kell hogy kerüljenek. Mindez a partnerek szexuális alkotmányától, egészségétől, érzelmeitől, munkaterhelésétől és egyéb tényezőktől függ. Egyes párok számára teljesen normális lesz a napi szexuális kapcsolat, mások számára pedig kéthetente egyszer elég, még akkor is, ha fiatalok. A szexológiában általánosan elfogadott, hogy hetente egy-három alkalommal elfogadható mennyiség.

A szexuális játékok jók vagy rosszak?
Gyakran mondom az ügyfeleimnek, hogy a szexboltok nem olyan helyek, ahol eljönnek, nevetnek és távoznak. Ez nem viccbolt, hanem olyan hely, ahol az embereknek segítenek vagy lehetőséget kapnak szexuális problémáik megoldására. Ha egy szexuális játék megoldja azt a problémát, hogy örömet szerezzen egy párban vagy egyénileg, és nem károsítja az egészséget, miért ne.

A hosszú távú absztinencia káros az egészségre?
Még a hosszan tartó absztinencia miatt sem halt meg senki. Vannak mechanizmusok a szexuális feszültség enyhítésére, amelyek segítenek a hosszú távú absztinenciában, ezeket a természet biztosítja. Például szennyezés (éjszakai magömlés). A serdülőkorban, amikor a szexuális rendszer aktívan alakul ki, és a szexuális kapcsolatok még mindig tilosak, segít túlélni a szexuális rendszer kialakulásának nehéz idejét.

Hogyan mondod el partnerednek a szexuális fantáziáidat?
Igen, ez a probléma párokban létezik. Nem tudjuk, hogyan beszéljünk fantáziáinkról és vágyainkról, félénkek vagyunk, úgy gondoljuk, hogy partnerünk nevetni vagy kritizálni fog. Természetesen kötelező beszélni az érzéseidről, vágyaidról és szükségleteidről. Jobb, ha ezt előre megteszi, nem szex közben. Ha jó hangulat, nyugodt légkör, bizalmas hozzáállás van. A hang nem ugyanaz, mint a cselekvés. A fantáziák fantáziák maradhatnak. Nem kell azonnal rohannia, hogy megtegye őket. Különösen, ha ez elfogadhatatlan a másik partner számára. Néha a hangos fantáziák segítenek felfrissíteni szexuális életét, vagy akár valami újat tanulni.

Hogyan kapcsolod ki a fejed szex közben?
A szexuális kapcsolatoknak örömöt és pozitív érzelmeket kell hozniuk. Nem gyakran fordul elő, hogy rendszeres örömök vannak a modern ember elfoglalt és gyors életében. Ezért egyet kell értenie magával: ma a szex nagyszerű! 10-15 percig pihenhetek, örömöt érezhetek, csodálatos érzelmeket élhetek át! És ez jó a testnek. Ez feltételezi, hogy mindkét partner készen áll a szexre. Ez az a kevés, amit egy személy megengedhet magának, és csak tőle függ. Akkor miért állnánk ellen a jónak?

Rossz a maszturbáció?
Ez talán a leginkább mitologizált jelenség a szexológiában. Különböző időpontokban és különböző korszakokban a maszturbációt másképp kezelték. Még több neve is van: maszturbáció, kéztörés. Ezek közül a leginkább kellemetlen az utolsó. Ez egy orosz név, már valamilyen illegális cselekedetre utal. Ez nem teljesen igaz. Természetesen a különböző korú és különböző mennyiségű maszturbáció negatív hatással is lehet. De általában nincs semmi szörnyű és semmi szörnyű. Nem csak, hogy a maszturbációt a szexuális feszültség enyhítésének mechanizmusának is tekintik.

Hogyan hozhatod vissza a szenvedélyt egy kapcsolatba?

Ó, a házaspárok gyakran panaszkodnak emiatt. A modern családi kapcsolatok nagyon tartósak. Ha a korábbi 25 évet nagyon hűvösnek tartották, és még ünnepélyes ezüst esküvőket is ünnepeltek, most az emberek 50 vagy több évig élhetnek együtt. Ez nagyon hosszú idő. És nem tud simán és ugyanúgy átmenni.

De néha elég gyorsan történik. Igen, mind a szenvedély, mind a lelkesedés sajnos eltűnt. Ha ez megtörténik, feltétlenül meg kell értenünk, hogy mi az oka ennek, és ettől függően adjon egyedi ajánlásokat. Nincs egyetlen recept. De bizonyos esetekben a szerelem és a szenvedély visszatér. És jobb, ha ilyen kérdésekkel segítséget kér szakemberektől

Hogyan lehet megtanulni orgazmust?
Leggyakrabban ez egy női probléma. Így működik a nők szexualitása. Ez különbözik a férfiétól. Nem minden nő tapasztalja meg az orgazmust, és nem mindig. Ha nincsenek egészségügyi problémák, ha egy nőnek normális fiziológiája van, akkor valóban megtanulhatja az orgazmust. Természetesen ez megköveteli a reproduktív rendszer anatómiai szerkezetének és a női szexualitásnak az alapvető ismereteit. Szükséges néhány pontot megvitatni a partnerével, alkalmazkodni. Most már könnyebbé vált, mert különböző internetes források állnak rendelkezésre, amelyekből megkaphatja a szükséges információkat. A speciális irodalom sem tűnt el, bár még mindig nincs elég értelmes és népszerű irodalom. És a szakemberrel folytatott konzultációk segítenek a teljes szexuális élet kialakításában.

Milyen kéréseket segít a szexológus kezelni?
A legtöbb párnak szembe kell néznie kisebb-nagyobb problémákkal. A kapcsolat időtartama nem annyira fontos, inkább a családban uralkodó légkör kérdése. Úgy tűnik, hogy több mint egy éve élnek együtt, egymás szokásai már régóta ismertek, és a viselkedési formákat tanulmányozták. Azonban bármi konfliktust okozhat. Különösen akkor, ha a partnerek közötti feszültség folyamatosan növekszik, és tükröződik a szexuális kapcsolatban.

A szexuális kapcsolatok minden pár életének fontos részét képezik. Ennek a szempontnak az elhanyagolásával az emberek elveszítik elégedettségüket és pszichológiai állapotuk romlik. Irritáció, agresszió, apátia jelenik meg. A szex nem csak fizikai érintkezés. Ez az egység, az érzelmi közeledés folyamata. A pszichológus-szexológus segít a szexuális jellegű problémák megoldásában. Ebben a cikkben kitaláljuk, hogyan különbözik a többi szakembertől, és milyen kérésekkel foglalkozik.

Mi a különbség a pszichológus és a szexológus között?
A pszichológus látogatása fokozatosan kötelező rituálévá válik mindenki számára, aki törődik mentális egészségével. Lehetetlen előre haladni és növekedni, miközben magad mögött húzod a félelmek, a korlátozó attitűdök és a megoldatlan belső konfliktusok poggyászát.

A szexuális problémák bonyolultabbak. Sokan szégyellenek nyíltan beszélni róluk, mert intim és intim. Ezért a legtöbb ember inkább az online konzultációkat részesíti előnyben. A szakember nem ismeri Önt személyesen, bármilyen néven hívhatja magát, és zavartalanul beszélhet mindenről.

A pszichológus-szexológus tanulmányozza a szexuális viselkedés eltéréseit. Segít vonzerő és szenvedély hiányában. Impotencia, nem megfelelő viselkedés, orgazmusproblémák stb. Esetén azok az emberek, akik kényelmetlenül érzik magukat a testükben, és gondolkodnak a nemük megváltoztatásán, szintén szexológushoz fordulnak.

Milyen esetekben segít egy pszichológus-szexológus?
A szexuális kapcsolatok minden problémáját ki kell dolgozni. Nem titok, hogy az évek során a partnerek közötti szenvedély és romantika elhalványul. Ez gyakran a szexuális aktivitás csökkenéséhez vezet, ami viszont befolyásolja az életet. Problémák, konfliktusok és elégedetlenség merül fel. Nem számít, milyen erős a partnerség, a szex fontos szerepet játszik.

A pszichológus-szexológus segít megoldani a szexuális kérdéseket. Újra megtapasztalhatja a szenvedélyt és az örömöt. Ha szégyell nyíltan beszélni intim problémáiról, kezdjen el online szakemberrel dolgozni. Ily módon megszabadul a zavartól és a félelemtől, hogy megítélik, és nagyobb biztonságban érzi magát.

Szexológussal való konzultációra van szükség, ha pszichológiai támogatásra van szüksége, erőszak vagy bántalmazó kapcsolatok áldozatává vált. Stressz érzése egy hosszú távú kapcsolat felbomlása, válás vagy szexuális partner hűtlensége után.

Nincs orgazmusom, frigid vagyok?
A frigiditás fogalma sokkal összetettebb, mint azt általában hitték. És ez nem az orgazmus hiánya egy nőben, hanem a szexuális élet, a vágy és még a folyamat iránti undor teljes hiánya. A rendszeres szex pihenés és csúcspont nélkül negatív hatással lehet az egészségre, ezért a problémát meg lehet és meg kell oldani. Fontos megérteni, hogy az orgazmus "felébreszthető", ha nincsenek kóros változások a fiziológiában és a mentális rendellenességekben, ezért ha nehézségekbe ütközik, érdemes szakemberhez fordulni, nem pedig öngyógyítás és hamis diagnózisok készítése.

Mit tegyek, ha szex közben levegő jön ki a hüvelyemből?
A hüvelyi levegő meglehetősen gyakori jelenség, amely leggyakrabban 25 éves kor után vagy szülés után következik be, és a hüvelyfalak tónusának csökkenésének jele. Mit tegyek? 
Eddze intim izmait a megfelelő eszközökkel. Válasszon olyan testtartásokat, amelyek nem igényelnek intenzív lábterítést és emelést. A behatolás első percében a visszafelé irányuló mozgások körkörösek lehetnek - akkor a levegő észrevétlenül távozik, majd folytathatja kedvenc ütemében és irányában.

Egy nő nem él meg orgazmust szex közben, mi lehet a probléma?
Ennek több oka is lehet. Ez egy sikertelen első szexuális élmény, rossz szexuális nevelés gyermekkorban, rossz kapcsolat az apjával... Lehet, hogy egy nő nem képes pihenni, gátolni és gátolni, félelmet érezni a gyermekkori attitűdjeitől (például, hogy a szex szégyenletes). Ha a fizikai szempontról beszélünk, hormonális kudarc, fájdalmas nemi közösülés, szülés utáni időszak vagy nőgyógyászati betegségek lehetnek.

Rossz, ha sokáig nem szexelek?
Mind fizikailag, mind pszichológiailag rendszeres szexuális életre van szükség. A szex enyhíti a depressziót, csökkenti a stressz szintjét, fokozza az immunitást, küzd az álmatlanság ellen és javítja a megjelenést. Hiánya hormonális egyensúlyhiányt okozhat a szervezetben, csökkentheti a kollagénszintet, és felgyorsíthatja a menopauza kialakulását is. Tehát, ha nincs állandó partnere a környezetében, ne felejtse el a maszturbációt.

Keresés